Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 24. 07:19, szerda | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Új pályázatok segítik az esztergomi vállalkozókat

Új pályázatok segítik az esztergomi vállalkozókat

Aktuális pályázati lehetőségekről, a helyi Széchenyi Programiroda működéséről, feladatainak bemutatásáról tájékoztatták a megyei kamara Deák Ferenc utcai épületében az érdeklődőket június 23-án délelőtt.

Rövid, de annál tartalmasabb tájékoztatást kaphattak az esztergomi és környékbeli vállalkozók június 23-án több, őket érintő pályázatról. A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi székházában elsőként Romanek Etelka polgármester köszöntötte a megjelenteket. A város első embere többek között elmondta: egy város akkor működik jól, ha a vállalkozókkal, az adófizetőkkel napi kapcsolatban van, hiszen az adófizetőknek joguk van tudni, hogy a város mire költi a befizetett összegeket és nagyon fontos, hogy ezek a közpénzek a város felújítására, széppé tételére kerüljenek felhasználására. Romanek Etelka kiemelte, hogy egy új programnak köszönhetően azok a helyi vállalkozások, amelyek szeretnének az önkormányzat által meghirdetett városépítő, felújító munkákban részt venni, azok egy regisztráció után az adatbázisba bekerülve szakmánként behívásra kerülnek az adott feladatvégzések előtt. A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzatnak emellett közvetett szerepe is van a térségben működő vállalkozások összehangolásának, melynek jó alapja az önkormányzat és a kamara évtizedekre visszanyúló jó partneri viszonya. „Úgy gondolom, hogy a vállalkozások támogatása egyenlő a munkahelyteremtéssel, és abban a városban, ahol ez fontos, ott fejlődik a gazdaság, ami együtt jár a város fejlődésével. Nem utolsó szempont, cél, hogy Esztergom és térsége a fiatalok számára vonzó legyen és meg tudjuk állítani azt a folyamatot, mely az utóbbi években, évtizedekben tapasztalható volt, tudniillik, hogy a város lélekszáma csökken” – mutatott rá Romanek Etelka.

A tájékoztatóban ezután Varga András regionális igazgató mutatta be röviden a Széchenyi Programiroda működését, melyhez csatlakozott Elekes Diána irodavezető tájékoztatója, melyben a megyei Széchenyi Programirodák tevékenységéről hallhattak bővebben az érdeklődők. A tájékoztató végén jogszabályokról és aktuális felhívásokról beszélt Szárazné Merényi Emma Erika, a Széchenyi Programiroda NKft. Közép-Dunántúl Régió tanácsadója. A tájékoztató ezen részében a mikro-, kis- és középvállalkozásokat érintő három felhívás összefoglalóját kapta meg a hallgatóság. Elsőként a termelési kapacitás bővítéséről, majd a kapacitásbővítő beruházások támogatásáról, míg végül a piaci megjelenések támogatásáról szóló felhívás részletei hangzottak el.

A tájékoztató során elhangzott, hogy a felhívásokról illetve a Széchenyi Programirodáról további információ kapható a megyei kamara Deák Ferenc utcai székházában, valamint a Széchenyi Programiroda központi honlapján, az szpi.hu címen is.

A Széchenyi Programiroda, ahol fejlesztési tanácsadókkal lehet konzultálni, Esztergomban a kamara épületében található, a Deák Ferenc utca 14. szám alatt. Az iroda hétfőn, szerdán és pénteken várja az ügyfeleket reggel 8-tól délig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.