Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. December 15. 14:21, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Új rendőrautót kaptak az esztergomi rendőrök

Új rendőrautót kaptak az esztergomi rendőrök

Egy vadonatúj járművet adott használatba Esztergom Város Önkormányzata közvetítésével az Esztergomi Rendőrkapitányságnak

Egy új, Suzuki Vitarával bővült a rendőrség gépjárműparkja. A járművet december 15-én adta át Krisztián Róbert, a gyár operatív igazgatója Farkas Gábor ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének.

Az átadási ünnepségen részt vet az autógyár vezetése, köztük Urbán László, vezérigazgató helyettes és Fumito Sakai operatív igazgató. Esztergomot Romanek Etelka polgármester képviselte. A rendőrségtől többek mellett jelen volt Farkas Gábor rendőr ezredes, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Debreczeni István rendőr alezredes, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője.

A főkapitány egyből továbbadta a kulcsot az Esztergomi Rendőrkapitányság szolgálatirányítójának azzal a megjegyzéssel, hogy a jármű szolgálja a városban élők közbiztonságát.



Farkas Gábor ezredes, rendőrfőkapitány megköszönte a gyár nagylelkű felajánlását, amelyet Esztergom önkormányzatán keresztül kapott meg a rendőrkapitányság. Elmondta, hogy az új Vitara nemcsak menettulajdonságai miatt illeszkedik remekül a rendőrség gépjárműparkjába. A gyár új modelljének üzemanyag felhasználása költséghatékony, az egyedülálló alváz-technológiának és a könnyített motornak köszönhetően egyszerre gyors, strapabíró és biztonságos.

A Suzuki nemcsak a rendőrség támogatásával, hanem más módokon is hozzájárul Esztergom fejlődéséhez, biztonságához. A támogatott szervezetek közül a helyi kórház tavaly ősszel kapott egy S-CROSS modellt a cégtől, a téli felkészülés jegyében pedig közlekedésbiztonsági napot szervezett a Suzuki a városban. Most tavasszal a polgárőrség vehetett használatba egy másik Vitarát, amivel azóta is járőröznek a lakosság nagy megelégedésére.

Az esemény zárásaként az ünnepség résztvevői az esztergomi főszékesegyház előtti térre mentek, ahol Végerbauer Richárd lelkész az egyház szertartásai szerint megáldotta az esztergomi rendőrségnél szolgálatot teljesítő új gépjárművet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.