Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. November 02. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új stratégiai partnerek segítik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot

Új stratégiai partnerek segítik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot

'A kormány a társadalmi érdekek összehangolására törekszik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon dolgozik, hogy a három éve megszületett nemzeti összefogás működjön a kormányzati munka mindennapjaiban is' – jelentette ki Fónagy János államtitkár abból az alkalomból, hogy újabb hét szervezettel kötött a tárca partnerségi megállapodást 2013. október 31-én, Budapesten.

A világot az esetenkénti kemény kiállás, a vállalt és vallott álláspontok melletti együttműködés viszi előre. Ennek az állami szintre helyezését jelenti a mai stratégiai megállapodások aláírása – hangsúlyozta az államtitkár.

A kormánynak kiemelten fontos a jogalkotás folyamatában a szakmai megalapozottság és a minél nagyobb társadalmi elfogadottság elérése, amit ezek a megállapodások hatékonyan segítenek elő – húzta alá Fónagy János, aki emlékeztetett arra, hogy néhány hónapja nyolc másik szervezettel alakított ki partneri kapcsolatot a fejlesztési minisztérium.

A tárca ezúttal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülettel, a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Volán Egyesüléssel, a Hungrail - Magyar Vasúti Egyesülettel, a Magyar Energiakereskedők Szövetségével, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével, valamint a Magyar Vitorlás Központtal kötött megállapodást.

Az együttműködések célja, hogy a minisztérium partnerei véleményének kikérésével és beépítésével jó minőségű, közérthető, hatékonyan alkalmazható és az életviszonyoknak megfelelő szabályozásokat alkosson. A tárca a meghatározott tárgykörben készült tervezeteket megküldi az adott félnek, de az együttműködő szervezetek maguk is tehetnek javaslatot jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék, és a minisztériumnak átadják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal