Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Július 17. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: MTI

Új szakképzési centrum alakul Esztergomban

Új szakképzési centrum alakul Esztergomban

Az új felállásban sokkal jobban ki tudják majd elégíteni a város és a környék képzési igényeit a kezdeményező Völner Pál szerint.

Augusztus elején létrejön az Esztergomi Szakképzési Centrum. Az országban működő, több mint 380 szakképző intézményt így összesen 41 központ irányítja majd. Az esztergomi centrum élére még keresik a leendő főigazgatót és kancellárt – írja csütörtöki cikkében a Magyar Nemzet.

A lapnak Schanda Tamás, az innovációs tárca parlamenti és stratégiai államtitkára kifejtette, hogy Magyarországnak szüksége van jól képzett, sikeres fiatalokra, ezért a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy fejlessze a szakképzést.

„Azon túl, hogy ősztől a teljes rendszert megújítjuk, az oktatók bérét átlagosan közel 30 százalékkal megemeltük, emellett pedig a tanulók is jelentős ösztöndíjakat kaphatnak, figyelemmel vagyunk a helyi sajátosságokra, igényekre is” – emelte ki Schanda Tamás.

Hozzátette, hogy az önálló Esztergomi Szakképzési Centrum létrehozását Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője kezdeményezte, mivel a helyi iskolák eddig a tatabányai központ alá tartoztak, a térség földrajzi tagoltsága miatt azonban az új felállásban sokkal jobban ki tudják majd elégíteni a város és a környék képzési igényeit.

Korábbi cikk:

Három környékbeli iskolában is lesz iskolaőr ősztől

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.