Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Január 16. 12:54, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Új színházas program Esztergomban - Főszerepben a Babits Mihály Kamaratársulat

Új színházas program Esztergomban - Főszerepben a Babits Mihály Kamaratársulat

Ismét színpadon a Babits Mihály Kamaratársulat Presszó-szonáta című előadása. Februárban két szórakoztató programmal is várja a közönséget az esztergomi színtársulat.

Február 2-án indul el a Helischer József Városi Könyvtárral és a Művelődés Házával közösen a Babits Mihály Kamaratársulat rendezvénysorozata, Könyvtári beszélgetés a színházban címmel. Első alkalommal Kéner Gabriella színművésznővel és Kaj Ádám rendezővel, a társulat alapító tagjával. beszélget Bánhidy Vajk. A rendezvény 17 órakor kezdődik a Művelődés Háza kávézójában. A belépés ingyenes.

Február 3-án 20 órakor pedig újra látható a kamaratársulat Presszó-szonáta című előadása a Művelődés Háza színháztermében. Az előadás után ismét egy fontos bejelentéssel készülnek a tagok.

Az előadás rövid ajánlója:

Nőket látunk, különböző státuszban, különböző háttérrel, különböző jellemmel és akarattal. De vajon kinek az akarata érvényesül? A férfié, aki bár nincs jelen, mégis ordít a hiánya, mert minden belőle indul és hozzá tér vissza? A rendezőé és íróé, akik arra „kárhoztatnak” két színésznőt, hogy ezen az estét ketten hattá hasadjanak? De hát lehet egy színésznek pokol a színház, a játék? Hiszen minden szerep ezen a világon. A feleség. A szerető. A festő. És a megrendelő is. Gondoljon mindenki csak az Ahogy tetszik méla Jaques-jára.

A szonáta klasszikus zenei műfaj. Általában három, négy ciklikus tételből áll, amelyek formájára és sorrendjére nézve elég szigorú szokás alakult ki. Vörös István drámája – nomen est omen- partitúra, amit a színésznők hangjukkal, mozgásukkal szólaltatnak meg. Igazi gúzsba kötve táncolás. És mégis, ahelyett hogy a műfaji keret korlátozna, teret enged a formával és stílussal való kísérletezésnek. A szonáta teatralizálása írói és színészi bravúr. Valódi színházi játék, ahol nem elrejtjük a kulisszát, hanem megmutatjuk.

G: Kéner Gabriella
C: Maronka Csilla

Látvány: Giricz Máté
Technika: Kovács Vince, Vincze Péter
A rendező munkatársa: Vereczkei Kata

Rendező: Kaj Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT