Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. November 23. 11:40, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/facebook

Új vívótermet adtak át Esztergomban

Új vívótermet adtak át Esztergomban

Ünnepélyes keretek között, tanintézeti, városi, sportszakmai és egyházi részvétel mellett avatták fel a minap az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola vívótermét.

Az esemény részeként az átadott új sportpályán gyerekek mutatták be az új pástok használatát.

A Magyar Vívószövetségen keresztül az állam 12 millió forinttal támogatta a felújítást, mely a Szent Erzsébet iskola korábbi tornatermének átalakításával történt. A beruházás során az új vívóterem friss festést és a sportághoz szükséges speciális padlóburkolatot, valamint eredményjelző tornyokat, csatlakozókat, tehát villanyszerelési munkálatokat is jelentett.

A megnyitón többek között Németh Noémi, a Magyar Diáksport Szövetség Közép-dunántúli Regionális Irodájának vezetője mutatott rá beszédében, hogy a „Sport legyen a tiéd!” program keretében valósulhatott meg Esztergomban is a sportoló gyerekek, fiatalok tömegének kiszélesítése. Németh Noémi arra is felhívta a figyelmet, hogy a Szent Erzsébet iskolában így most már minden technikai és humán erőforrás adott arra, hogy a diákok magas színvonalon művelhessék a vívósportot.

Az avatási ünnepen Valkó Miklós, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola igazgatója köszöntőjében egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a sport egy erős eszköz a nevelésben, hiszen önfegyelemre, kitartásra, önismeretre indítja a diákokat, akiknek a sport által meg lehet tanulni kezelni a győzelmet, a sikert és a kudarcot, a vereséget is.

Mészáros János igazgatóhelyettes az avatón elmondott beszédében röviden utalt az iskolában működő Szent László Vívó Egyesület által szorgalmazott vívóterem kialakításának előzményeire, a fejlesztésre. Mint az igazgatóhelyettes elmondta, a Szent László Vívó Egyesült a Magyar Vívó Szövetség tagjaként jó együttműködést kialakítva sikerült az állami támogatású sportfejlesztési programhoz csatlakozni, melynek révén alakíthatták ki a két pásttal rendelkező, kijelző berendezésekkel ellátott modern vívótermet. Az igazgatóhelyettes arra is kitér, hogy az új vívóteremben hétfőn, kedden és szerdán tartanak edzéseket, az intézmény és a Szent László Vívó Egyesület szeretettel várja a sportág iránt érdeklődő gyerekeket.
A Magyar Vívó Szövetség nevében Somlai Béla elnökségi tag köszöntőjében egyebek mellett arról szólt, hogy a mozgás, a sport megszeretése, megszerettetése nagyon fontos szerepet játszik az emberré, felnőtté válásban, a gyerekek fejlődésében, a másik ember iránti tiszteletben, így ez az új sportlétesítmény ehhez a nevelési vonalhoz is hozzájárul.

Az avatón az egyházi áldást Frankó Tamás atya mondta, aki Pál apostol Korinthusbeliekhez írt első levelében található fejezet alapján magyarázta Isten igéjét: „Vagy nem tudjátok, hogy testetek a bennetek levő Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok, és ezért nem a magatokéi vagytok? Mert áron vétettetek meg: dicsőítsétek tehát Istent testetekben!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.