Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Május 27. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Új vonatok, új kikötő, Magvető szobor-vétó – Heti hírek

Új vonatok, új kikötő, Magvető szobor-vétó – Heti hírek

Bemutatta a MÁV azoknak a vonatoknak a látványtervét, melyekből majd az esztergomi vonalra is kerülhetnek… Új kikötő épült a Nagy-Dunán… A polgármester megvétózta a Magvető szobor fővárosba költözését… Hírösszefoglaló!

Ilyenek lesznek az új esztergomi vonatok
Elkészült azoknak a vonatoknak a látványterve, melyek közül több is majd az Esztergom-Budapest vonalon állhat az utasok rendelkezésére. A járatokon egyebek közt wifielérés és hálózati csatlakozó is lesz.

Polgármesteri vétó – elvetve a Magvető szobor költözése?
Esztergom polgármestere megvétózta a Parlament elé szánt Magvető szobor átadását az államnak. A Fidesz szerint a cserébe ajánlott Kossuth szobor nem kerülne a városnak pénzébe.

Esztergom új kikötője

Így készült Esztergom új kikötője – VIDEÓ
Elkészült Esztergom új kikötője, melynek szerdán rendkívül látványosan, daruval kezdődtek a munkálatai, pénteken pedig egy újabb elemmel folytatódott.

Murva igényelhető az esztergomi földutak javításához
Összefogással murvázták le a Csenkei utat az ott élők, akik közösen újították meg az útszakaszt a Polgármesteri Hivatal által biztosított murvával, amiből még lehet igényelni más utakhoz is.

Hangjegyek és bankjegyek az esztergomi orgona szakért – jótékonysági koncert
Jótékonysági koncertet rendez június elsején a Bazilikában az esztergomi zeneiskola, mely egy új, orgona szak beindításához szükséges hangszerre gyűjt.

Összefogás Vivienért – segítsünk a beteg dorogi kislányon
Összefogás Vivienért címmel rendez jótékonysági koncertet június 6-ára az esztergomi művelődési ház a helyi közösségi házakkal együttműködésben. Az esten jó néhány fellépő színpadra áll.

Bajnok lehet a Dorogi FC

Feljuthat az NB II-be a Dorogi FC – VIDEÓ
Megnyerheti az NB III Bakony-csoportjában a bajnokságot a Dorogi FC, lépéselőnybe került ugyanis a csapat legnagyobb riválisaival. Egy forduló még hátra van, de bízik a szakvezetés a sikerben, hangzott el DIGI Sporton.

Így áll jelenleg fotóversenyünk! Felfedtük a szavazatokat!
Felfedtük a szavazatok állását a legszebb esztergomi és dunakanyarbeli képeket kereső fotóversenyünkön. Még voksolhatnak a résztvevők és családtagjaik, barátaik! Megéri a tízdarabos fotónagyításért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.