Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Március 21. 09:49, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Újabb csalás a térségében - külföldi munkát ígérnek a trükkösök

Újabb csalás a térségében - külföldi munkát ígérnek a trükkösök

Külföldi munka ígéretével csalnak ki pénzt eddig ismeretlen tettesek több gyanútlan sértettől. A megyei kapitányság is nyomoz az ügyben.

Az elmúlt napokban érkezett bejelentés a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra, mely szerint ismeretlen tettesek külföldi munkavállalással kapcsolatos hirdetést jelentettek meg különböző írott, illetve elektronikus hirdetési felületeken, melyekre a sértettek jól fizető, bejelentett, külföldi munka reményében jelentkeztek. Az elkövetők a munkaközvetítés, illetve szállás és egyéb költségekre hivatkozva különböző összegek előre utalását kérték, majd annak megtörténte után telefonon és e-mailben is elérhetetlenné váltak.

Az átutalt összeget a sértettek nem kapták vissza, továbbá a külföldi munka sem jött létre.

A fenti esetek miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a következőket tanácsolja külföldi munkavállalás esetén:

- Soha ne fizessen magánközvetítőnek közvetítési, vagy egyéb díjat, mivel Magyarországon a magán-munkaközvetítő tevékenységéért az álláskeresőtől díjat nem kérhet.

- Körültekintően járjon el a különböző álláshirdetések kapcsán, mindig megfelelően ellenőrizze le az állás hirdetőjét. Csak megbízható munkaközvetítőn keresztül javasolt külföldön állást keresni. Amennyiben konkrét állásajánlatot kap, próbálja meg ellenőrizni, hogy az adott cég létezik-e.

- Amennyiben megfelelő állást talált, mindenképpen ragaszkodjon munkaszerződés megkötéséhez.

- Eredeti bizonyítványait, iratait soha ne adja ki a kezéből, készíttessen róla fénymásolatot és csak azt adja át a közvetítőnek! A képzettségét, végzettségét igazoló iratokat Magyarországon fordíttassa le az adott ország nyelvére!

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT