Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Március 26. 08:18, szerda | Helyi
Forrás: lvp / fotó: hídlap

Újabb defibrillátorokat kapott ajándékba Esztergom

Újabb defibrillátorokat kapott ajándékba Esztergom

Ismét életmentő defibrillátorokat adományozott a TE Conectivity az esztergomi önkormányzatnak. A készülékeket kedden a polgármesteri hivatalban Tétényi Éva polgármester adta át a kiválasztott intézményeknek.

Újra több életmentő berendezéssel segítette Esztergomot az ipari parkban működő TE Conectivity, mely ezúttal öt defobrillátort adott a városnak ajándékba. A készülékeket előzetes felmérés alapján kedden vehették át a kiválasztott intézmények vezetői, képviselői.

A cél az volt, hogy Esztergom közigazgatási területén elérhető távolságban legyenek a készülékek, és olyan intézménybe, közforgalmú helyekre kerüljenek, ahol a gyors életmentéshez mindenki számára könnyen hozzáférhetőek” – közölte a városháza.

Pilisszentléleken a Szlovák Kisebbségi Önkormányzatnál, Kertvárosban a Féja Géza Közösségi Házban, Esztergom belvárosában a Polgármesteri Hivatalban találhatóak a berendezések, de ezenkívül már a Tescoban is van, illetve Szentgyörgymező és a Várhegy turisztikailag frekventált területeit figyelembe véve a Kőrösy László Kollégiumban is.

A felajánlott defibrillátorok teljesen automatikusak, akár laikusok számára is egyszerűen kezelhetőek, hangvezérelt szoftver segítségével működnek. A TE Connectivity ajándékát kiegészíti egy, az esztergomi mentőállomás szakemberei által biztosított elsősegély nyújtási alapismereteket biztosító továbbképzés is, melyen az érintett intézmények vezetői és dolgozói vesznek részt egy hét múlva – közölte a polgármesteri hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.