Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 30. 08:04, hétfő | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Újabb esztergomi vívó sikerek - nemzetközi mezőnyben remekeltek a fiúk

Újabb esztergomi vívó sikerek - nemzetközi mezőnyben remekeltek a fiúk

Remekeltek a hétvégén az esztergomi Szent György Vívó Egyesület ifjú vívói, Molnár Endre és Kovács Márton egy újabb válogató versenyen a fővárosban.

Folytatódnak a vívóknál az újévben a válogató versenyek. Az utánpótlás korú tőrözőknél Fülöp Mihály néhai tőröző világbajnokról elnevezett versenysorozat következő állomása Budapesten, a Törekvés vívótermében zajlott.

A 2003-as születésű újonc fiúk versenyén a magyar mezőny mellett kuvaiti, horvát és szlovák versenyzők is pástra léptek. A Szent György Vívó Egyesület válogatott vívója, Molnár Endre és klubtársa Kovács Márton a két forduló körmérkőzés asszóit eredményesen vívta le, mindketten 10 asszóból 9 győzelmet szereztek.

Így a direkt kieséses táblát jó helyen kezdhették. Kovács Marci erőnyerőként került a 64-es tábláról a legjobb 32-be, de a 16-ba kerülésért nagy csatában vesztett, így a 17. lett. Molnár Endre szintén erőnyerőként került a 64-es tábláról a legjobb 32-be, ahol a legerősebb kuvaiti fiú várta. Az esztergomi fiú meggyőző 15-6-os győzelemmel került a 16-ba, ahol szlovák ellenfél következett. Ezt az asszót is sikerrel vette, így a 8-as döntőbe jutott. A legjobb 4 közé jutásért a ranglistavezető kunszentmiklósi Szemes Gergő következett, aki nagy küzdelem után jobbnak bizonyult.

Molnár Endre így a 7. helyen végzett, amivel a ranglistán megőrizte 5. helyét és a válogatottságot. Kovács Márton a ranglista 11. helyén várja a következő versenyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.