Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 09. 18:27, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb fejlesztés kezdődött az RCH Sportcentrumban

Újabb fejlesztés kezdődött az RCH Sportcentrumban

Elkezdődött az automata öntözőrendszer kiépítése az RCH Sportcentrumban.

Kedden elkezdődtek a munkálatok, hogy az Esztergomi Vitézek RAFC füves sportpályái távvezérlésű, automata öntözőberendezéssel legyenek felszerelve – olvasható a klub közösségi oldalán.

Kifejtve, hogy a projekt épp időszerű, hiszen a kevés esős időjárás és a nagy sportolói igénybevétel alaposan próbára teszi a füves pályát. A Duna közelségét segítségül hívva, a meglévő kút maximális kihasználásával kézenfekvő öntözési megoldást tud az egyesület megvalósítani.

„Köszönhetően az Magyar Rögbi Szövetség infrastruktúra fejlesztési programjának ez a vágyunk is teljesül, hogy korszerű, modern pályakarbantartás valósuljon meg. Az EMMI Sportállamtitkárságtól az MRGSZ-en keresztül érkező 8 millió forint igazán hasznos beruházásnak ígérkezik” – tették hozzá.
A gépi munkálatok a héten biztos eltartanak még, majd utána a kézzel végezhető tereprendezési és programozási feladatok következnek.

„Remélhetőleg a június 27-i hétvégéig a pálya már teljes terjedelmében újra használható lesz. Kérjük a sportolóinkat legyenek türelemmel és segítség a munkálatok minél gyorsabb kivitelezését! A sportpálya továbbra is nyitva áll, de kérjük mindenki fokozottan figyeljen a biztonságos sportolásra, kerülje a munkaterületeket!” – emelte ki a klub.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT