Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 19. 18:07, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Újabb győzelemmel veretlenül csoportelső a válogatott

Újabb győzelemmel veretlenül csoportelső a válogatott

A magyar válogatott a második félidőben hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a vendég montenegrói csapatot a vasárnapi Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportelsőként végzett és a második kalapból várhatja a sorsolást.

A vendégek ugyan Slobodan Rubezic fejesével a 36. percben vezetést szereztek, azonban a magyar csapatkapitány, Szoboszlai Dominik duplájával a 68. percre fordítottak Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai. A végeredményt Nagy Ádám állította be a hosszabbításban. Marco Rossi újoncot is avatott, az utolsó pillanatokban becserélte Szuhodovszki Somát.

A telt házas Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a nemzeti együttes immár 12 találkozó óta nem talált legyőzőre - legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata - és 1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet.

Eb-selejtező, G csoport, 10. (utolsó) forduló:

Magyarország-Montenegró 3-1 (0-1)
---------------------------------
Puskás Aréna, 65 ezer néző, v.: Danny Makkelie (holland)
gólszerzők: Szoboszlai (67., 68.), Nagy Á. (93.), illetve Rubezic (36.)
sárga lap: Szoboszlai (26.), Gazdag (35.), Dibusz (78.), Nagy Zs. (87.), illetve Camaj (13.), Savic (18.), Rubezic (34.), Vesovic (47.), Vujacic (70.), Raickovic (88.), Kuc (92.)

Magyarország:
-------------
Dibusz - Balogh, Lang, Szalai A. - Bolla (Nego, a szünetben), Nagy Á. (Szuhodovszki, 94.), Styles (Horváth K., 64.), Nagy Zs. - Gazdag (Kalmár, a szünetben), Szoboszlai - Ádám (Németh A., 78.)

Montenegró:
-----------
Mijatovic (Djukic, 58.) - Rubezic (Raickovic, 76.), Savic, Vujacic - Vesovic (M. Vukcevic, 55.), Jankovic (Radulovic, 70.), Kuc, Camaj (Krstovic, 70.), A. Vukcevic - Osmajic, Jovetic

I. félidő:
----------
36. perc: Camaj baloldali beadását Jovetic fejelte középre Rubezichez, aki közelről a kapu bal oldalába bólintott (0-1).

II. félidő:
-----------
67. perc: Szoboszlai pazar cselsorozattal tört be a 16-os jobb oldalán, majd két védő között elfutva laposan kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).
68. perc: Ádámtól kapott nagyszerű passzt Szoboszlai a montenegrói 16-os bal oldalán, majd a Liverpool középpályása 8 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-1).
93. perc: Szoboszlai bal felső sarokba tartó szabadrúgását ugyan Djukic védte, de a labda Nagy Ádámhoz került, aki az ötös jobb sarkáról kapásból lőtt a hálóbat (3-1).

A magyar drukkerek nagy lelkesedéssel és élőképpel fogadták az Eb-re kijutott nemzeti együttest: az egyik kapu mögötti lelátón a magyar zászló rajzolódott ki azzal az üzenettel, hogy "irány az Eb".

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat vezetett ígéretes támadásokat, de a védelmek rendre menteni tudtak, mielőtt gólhelyzet alakult volna ki, így bár komoly izgalmak nem voltak, de küzdelmes játék zajlott a pályán. A magyarok jóval többet birtokolták a labdát, de mezőnyfölényük lehetőségekben nem nyilvánult meg, az első félórában egyetlen kaput eltaláló lövés sem volt. Az első tíz percet leszámítva csendesen csordogáló mérkőzést láthatott a közönség úgy, hogy a magyarok kontrollálták a játék menetét. Ennek ellenére a meccs első kapura tartó kísérletéből váratlanul a vendégek szereztek vezetést. A bekapott gól nagyobb erőbedobásra sarkallta a magyar csapatot, amely a szünet előtti percekben nagyobb nyomást helyezett ellenfelére, ekkor már helyzete is volt, de Gazdag nem találta el a kaput.

Marco Rossi szövetségi kapitány kettős cserével próbálta frissíteni a csapatát, amely a térfélcserét követően ott folytatta, ahol az első félidőt abbahagyta, azaz támadólag lépett fel, de a vendégvédelem állta a sarat. A montenegróiak a második félidő elejétől minden alkalmat megragadtak, hogy húzzák az időt és tördeljék a játékot, hogy a magyarok lendületét megtörjék. Rossi tanítványainak hiába volt több mint tíz lövése, először a 63. percben találták el a kaput, de Ádám kísérlete csemege volt montenegrói kapuba becserélt Djukicnak. Néhány perccel később viszont Szoboszlai ismét igazolta világklasszisát, előbb egy cselsorozat végén talált a kapuba, majd Ádám nagyszerű passzát követően is eredményes volt. Miközben a magyarok két perc alatt fordítottak, a montenegróiak értesültek arról, hogy győzelemmel kijutnának az Eb-re, mert a csoport másik találkozóján vesztésre álltak a szerbek. A vendégek így elszántan rohamozni kezdtek, de Dibusz ihletett formában védett, legalább négy-öt bravúrja volt, amivel megőrizte a magyar válogatott számára a minimális előnyt. A slusszpoén sem maradt el, ugyanis a ráadásban a nemzeti együttes legtapasztaltabb játékosa, Nagy Ádám is betalált, aki 77. fellépésén másodjára volt eredményes címeres mezben.

A lefújást követően a közönség hosszasan ünnepelte az Eb-re veretlenül és csoportelsőként kijutott válogatottat, amellyel közösen elénekelte a Himnuszt. Szoboszlai Dominik és Marco Rossi is köszönetet mondott a szurkolóknak.

Címkék: Magyar válogatott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.