Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 03. 05:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb infók – több oka lehetett a súlyos gázolásnak

Újabb infók – több oka lehetett a súlyos gázolásnak

Más oka is volt a figyelmetlenség mellett a súlyos, keddi, zebrán történt gázolásnak Esztergomban.

Elütött egy nő autójával egy gyalogos asszonyt kedden hajnalban a Kossuth Lajos utcában az egyik gyalogátkelőhelyen – számoltunk be az eset részleteiről a minap.

Az autós nem adott elsőbbséget a zebrán átkelő asszonynak, a rendőrség megállapítása szerint. Az elgázolt 59 éves nő súlyosan megsérült, ahogy azóta megtudtunk, lábtörést szenvedett.

Egy olvasónk az eset után az érintett kereszteződés egyik fő problémájáról számolt be, amit ma hajnalban szerkesztőségünk munkatársa is megvizsgált.

Vagyis azt, hogy Kossuth utca Sissay köz kereszteződésében szinte alig van közvilágítás. Jóformán a hajnali balesetkor is koromsötét volt ott, ráadásul ezt még tetézi, hogy információink szerint az elütött asszony is sötét ruhát viselt a gázoláskor.

Olvasónk szerint a megfelelő közvilágítás hiányában akár a jövőben is előfordulhat hasonló eset, ezért mindenki – autós és gyalogos – külön figyeljen ezen a szakaszon.

Hozzátette: akad azonban hasonló egyéb ilyen sötét helyszín a városban, melyek közül kiemelte még a Baross – Sugár út – Ady utca találkozásánál épült, új körforgalmat. Megfelelő átkelőkkel ugyan rendelkezik, de sötétedés után és napfelkelte előtt mindenképpen csak nagy körültekintéssel közlekedjenek ott is a járművezetők - tette hozzá.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT