Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Augusztus 04. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb két előadással folytatódik a Várszínház évada

Újabb két előadással folytatódik a Várszínház évada

Az eddigi sikeres szezon után ezen a héten is két előadással várja a közönséget a Várszínház.

Jó nótához jó bor dukál

A flamencohoz hasonlóan, mely legalább három nép kultúrájának összegző, ötvözete, a magyar nóta is több kulturális terület zanzája. Benne van persze a magyar és cigány népdal, de merít a zsidó klezmerből és a bécsi illetőségű szalonzenéből, s ott található a nótában megannyi kottafeje, stílusjegye, dallamrészlete, harmóniakészlete is. A Temesváry Csiky Gergely Állami Színház Shake Kvarttett nevű formációja ezen az estén Húzd rá! című összeállításukkal bebizonyítják milyen alapvető a Kárpát-medencében élő számára a nóta. A jó nótához pedig jó bor dukál, a finom nektárok is Temesvárról érkeznek majd, hogy az Esztergomi Várszínház közönsége ezen az estén e kettős hatásnak, a nóta és a bor vigalomra indító erejének köszönhetően felidézze szüleink, nagyszüleink önfeledt mulatozásait.

Az előadás augusztus 9-én, vasárnap 18:00-kor kezdődik. Jegyek a Cathedralis Toursban és a helyszínen válthatók.

Vegyük le az átkot a hattyúkról!

A Hattyúk tava mintegy 140 éves diadalútja után úgy érkezik most Esztergomba, hogy annak új vetületeit, új értelmezését láthassa, hallhassa a közönség. Csajkovszkij klasszikusát ezúttal a Temesvári Állami Csiky Gergely Színház társulata mutatja be. A rendező Kokan Mladenović a Hattyúk tava újratöltve címet adta feldolgozásának, értelmezése szerint ugyanis a darab jó alkalom arra, hogy a mesékben, a régi és tanulságos történetekben ne csak higgyünk, de nekünk magunknak is újra és újra azok közreadóivá és átélőivé kell válnunk. Az ifjú herceg és az átok alatt lévő hattyúlány édes-bús története ezúttal kortárs értelmezésben válik valami egészen különleges és a mai ember számára iránymutatóvá az Esztergomi Várszínház színpadán.

Az előadás augusztus 8-án, szombaton 21:00-kor kezdődik. Jegyek a Cathedralis Toursban és a helyszínen válthatók.

Honlap: esztergomivarszinhaz.hu Facebook: Esztergomi Várszínház. (Rossz idő esetén a helyszínről ugyanitt lesz információ.)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 17:18, kedd | Helyi

Elnyelte a 200-ast az autómosó Dorogon, rongálásába kezdett a férfi

A 32 éves férfi nem viselte túl jól, hogy az önkiszolgáló autómosó elnyelte a pénzérméjét. Ellene rongálás miatt indítottak büntetőeljárást.

2022. Május 17. 17:16, kedd | Helyi

„Tenyérvonalak – Faludy György XX. százada” // Irodalmi kávézó

Kamaraszínházi előadás a Szentgyörgymezői Olvasókörben: az Irodalmi kávézó következő alkalmán Faludy György életét és művészetét felelevenítő előadást láthatnak a nézők.

2022. Május 17. 17:14, kedd | Helyi

Baba-mama klub - Fókuszban: A hozzátáplálás

A soron következő baba-mama klubban a hozzátáplálásról lesz szó.