Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Április 14. 12:04, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb kimagasló sikert értek el az esztergomi ifjú motorcrossosok

Újabb kimagasló sikert értek el az esztergomi ifjú motorcrossosok

Hazai pályán fényes érmeket szereztek Esztergom fiatal motocross versenyzői: Gál Lilli aranyérmes, Pergel Bence ezüstérmes lett Kertvárosban a Magyar Nyílt Nemzeti Junior Motocross bajnokság II. fordulója a közelmúltban.

Április 7-én zajlott le Esztergom-Kertvárosban a Magyar Nyílt Nemzeti Junior Motocross bajnokság II. fordulója. A versenyzőket és a nézőket egy remekül előkészített pálya és jó időjárás fogadta a verseny napján. 13 kategóriában összesen 150 nevező próbált feljutni a dobogóra és küzdött a bajnoki pontokért.
Helyi versenyzőinket a nézők szó szerint „felszurkolták” a pódiumra, Gál Lilit ráadásul a legmagasabb fokára. Lili folytatva a győzelmi sorozatát a Női kategóriában ismét nyerni tudott, bár nagy küzdelemben, folyamatosan izgalomba tartva ezzel a versenyre kilátogató nézőket is.

Pergel Bence megnyerve az időmérőt vágott neki a futamoknak, melyeken egy kiegyensúlyozott motorozással mindkét futamban a 2. helyen végzett, így ő is a dobogóra tudott állni a hazai szurkolók előtt.

A meghívásos kategóriákban bizonyítottak a svédek, horvátok, románok és a szlovákok is, akik nyerni tudtak kategóriájukban, de jutott még első hely a piliscséviek kedvencének, Hertlik Donovennek is.

Lili már ráadásul másnap újra bizonyította a Szlovák kupán, hogy remek formába van és onnan is egy aranyéremmel tért haza. Bence a cseheknél bontogatja szárnyait majd, jön neki egy EB forduló. Lili pedig Szlovákiában folytatja a versenyt a női bajnoki címért és még két másik kupasorozatban az elsőségéért. Remélhetően mind ketten hozzák az idei jó formájukat!

Az esztergomi egyesület szervezői elmondták, hogy összességében egy nagyon jó versenyt zártak, kiszolgálva a nézőket és versenyzőket is a legmagasabb szinten, amihez Esztergom is hozzájárult. Számukra mindig a legfontosabb, hogy balesetmentesen végződjön a rendezvény és ez most is így történt. Örültek, hogy rengeteg gyermeket tudtak motoroztatni, és megismertetni velük ezt a sportot ezen a rendezvényen a Kuberg elektromos motorok támogatásával!

Címkék: kertváros, motocross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.