Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 19. 13:36, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb könnyítő intézkedéseket jelentett be a kormányfő - VIDEÓVAL

Újabb könnyítő intézkedéseket jelentett be a kormányfő - VIDEÓVAL

Meghosszabbítjuk a vállalkozások és a családok hitelmoratóriumát – jelentette be több könnyítő intézkedéssel együtt Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán szombaton kora délután.

A kormányfő kifejtette, hogy a hitelmoratóriumot változatlan formában fél évvel, július 1-ig hosszabbítják meg.

„A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, így csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a moratórium ellenére is törleszteni akarja a hitelét" – közölte a miniszterelnök.

Azzal folytatta, hogy decemberben és januárban a járvány miatt bezárt vállalkozások bérköltségeinek kétharmadát a kormány elengedi és átvállalja.

Kitért arra, hogy kiegészíti a kormány az eddigi bértámogatási rendszert. A vendéglátóhelyek, szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a magántulajdonú buszos vállalkozásokra is.

A kis- és középvállalkozásoknak,valamint az egyéni vállalkozóknak felére csökkenti januártól a kormány az iparüzési adót. A 25 ezer fő alatti települések támogatást kapnak ennek kompenzálására a kormánytól. A nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át.

"A gyereket nevelő és gyereket váró családokat hatmillió forintig, kedvezményes, legfeljebb három százalékos kamatozású lakás-felújítási hitellel segítjük.

Ebből hárommillió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe és automatikusan csökkenti a hitel összegét" - tette hozzá a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány második hulláma egész Európában újabb csúcsokat ostromol. "A vírus támadásával szemben az orvosaink, az ápolóink és a kórházaink jól állják a sarat, a kormány a védekezéshez szükséges minden eszközt biztosít a számukra" - mondta Orbán Viktor.

Rámutatott ugyanakkor, hogy a vírus nem csak az emberek egészségét, a gazdaságot és a munkahelyeket is megtámadta, ezért járvány idején az emberi életek mellett a családokat és a vállalkozásokat is védeni kell.

"Nekünk minden élet és minden munkahely számít" - hangoztatta.

A kormányfő bejelentését azzal zárta: jó okkal lehet bízni abban, hogy nem csak magyarok tízezreinek életét, de sok százezer munkahelyet is sikerül megmenteni. "Egyszer már sikerült, ha összefogunk, együtt újra sikerülni fog!" - mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Helyi

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.