Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Szeptember 28. 08:20, hétfő | Helyi

Újabb különleges vonat érkezik a környékre

Újabb különleges vonat érkezik a környékre

Esztergomba sajnos nem tér be, de Dorogon látható lesz a Nohab vontatta szerelvény október 17-én.

A MÁV ezúttal Közép-dunántúli keringő névre keresztelt programjára hívja a vonatrajongókat. Október 17-én egy M61-es által vontatott nosztalgia szerelvény indult Budapestről, a térségben Dorogot és Almásfüzitőt is érintve.

A MÁV felhívása szerint "keringőnket Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük, majd a 2-es vonalon előbb átkelünk a Dunán, majd a Pilisen, s közben áthaladunk a Kopár-hágói alagúton, mely 780 méteres hosszával a "Hazánk leghosszabb vasúti alagútja" cím viselője. Dorognál balra tarts, és utunkat immár a Duna mentén, a 4-es vonalon folytatjuk Almásfüzitőig, onnan az 1-es vonalon Komáromig. Mozdonyunk körbejár, majd délnek vesszük az irányt s az idén 160 éves 5-ös vonalon zakatolunk egészen Mórig, ahol kicsit megpihenünk. Vendégeink szabad program keretében fedezhetik fel az Ezerjó városát.

Utunk Székesfehérvárig, utána pedig a 44-es vonalon Pusztaszabolcsig visz tovább, bőséges fotómegállásokkal. Végül a 40a vonalon visszaérkezünk Budapestre. Leszállási lehetőség Budapest-Kelenföldön. Keringünk még egyet a Körvasúton, s végül visszaérkezünk indulási állomásunkra, Budapest-Nyugati pályaudvarra".

További információ itt található.

Címkék: máv, nohab, nosztalgiavonat


Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 11:31, csütörtök | Helyi

Nemzetközi fuvarozást vállaltak a csalók, több száz milliót zsákmányoltak

Különösen nagy kárt okozó csalás miatt az esztergomi ügyészség indítványára a bíró elrendelte a letartóztatását annak a négy férfinak, akik nemzetközi fuvarozást vállaltak, majd a rakományt jogtalanul értékesítették.

2020. Október 22. 09:13, csütörtök | Helyi

Esztergomi szereplő az RTL Klub műsorában - VIDEÓ

A sokak által is ismert Miskolczi Csabi bekerült az RTL Klub Házasodna a gazda műsorába.

2020. Október 22. 09:04, csütörtök | Helyi

Ingyenes a parkolás október 23-án!

Esztergom díjfizető övezeteiben 2020. október 23-án a parkolás díjmentes- tájékoztatott erről a Gran Parkoló Kft. csütörtökön.

2020. Október 22. 05:03, csütörtök | Helyi

24 órán keresztül lőttek - FOTÓK

A megmérettetést immár kilencedik alkalommal rendezték meg Esztergom-Kertvárosban.