Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Szeptember 28. 08:20, hétfő | Helyi

Újabb különleges vonat érkezik a környékre

Újabb különleges vonat érkezik a környékre

Esztergomba sajnos nem tér be, de Dorogon látható lesz a Nohab vontatta szerelvény október 17-én.

A MÁV ezúttal Közép-dunántúli keringő névre keresztelt programjára hívja a vonatrajongókat. Október 17-én egy M61-es által vontatott nosztalgia szerelvény indult Budapestről, a térségben Dorogot és Almásfüzitőt is érintve.

A MÁV felhívása szerint "keringőnket Budapest-Nyugati pályaudvaron kezdjük, majd a 2-es vonalon előbb átkelünk a Dunán, majd a Pilisen, s közben áthaladunk a Kopár-hágói alagúton, mely 780 méteres hosszával a "Hazánk leghosszabb vasúti alagútja" cím viselője. Dorognál balra tarts, és utunkat immár a Duna mentén, a 4-es vonalon folytatjuk Almásfüzitőig, onnan az 1-es vonalon Komáromig. Mozdonyunk körbejár, majd délnek vesszük az irányt s az idén 160 éves 5-ös vonalon zakatolunk egészen Mórig, ahol kicsit megpihenünk. Vendégeink szabad program keretében fedezhetik fel az Ezerjó városát.

Utunk Székesfehérvárig, utána pedig a 44-es vonalon Pusztaszabolcsig visz tovább, bőséges fotómegállásokkal. Végül a 40a vonalon visszaérkezünk Budapestre. Leszállási lehetőség Budapest-Kelenföldön. Keringünk még egyet a Körvasúton, s végül visszaérkezünk indulási állomásunkra, Budapest-Nyugati pályaudvarra".

További információ itt található.

Címkék: máv, nohab, nosztalgiavonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.