Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Május 29. 09:55, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb lépés a hajléktalanok ügyében Esztergomban

Újabb lépés a hajléktalanok ügyében Esztergomban

Megelégelte a közrendet zavaró problémákat a város, ezért a hajléktalan-ügy kezelésében újabb határozott intézkedések történtek egyrészt jogszabály-módosítással, másrészt azonnali fizikai megoldásokkal.

Újabb durva incidenseket okoznak a hajléktalanok a belvárosban!

Az önkormányzat 4 városrészt érintő tiltó rendelkezést hozott az életvitelszerű közterületi tartózkodás ellen és tovább folytatta a hajléktalan zugok felszámolását is. Újabb zugra került rács a Szent Tamás-hegyi „barlangok” és a Bástya-áruház árufeltöltési szintje után a Gondnoksági Csoport munkatársainak a kivitelezésében. Az Imaház utcában, a városi pinceingatlan lezárásával is akadályozza már az életvitelszerű közterületi tartózkodást az önkormányzat. A Várhegy oldalában pedig kigallyaztak egy feljáró lépcsőt, hogy a szociális ellátó rendszer felé tereljék az utcán élőket. Az árkádok alatti üzletek előtti frekventált téren is parkrendezés történt, ahogy a Pöttyös téren is ritkult az örökzöldek rejtek adó lombozata.

A Prímás-szigeten a Zöld-Út Kft. bontott el az önkormányzat megrendelésére egy hajléktalanok által illegálisan elfoglalt ingatlant a Pézsa Tibor Sportcsarnok melletti területen.

Feljelentések is történtek hajléktalanok főtéri megbotránkoztató és közszeméremsértő magatartásai miatt. Ezek az intézkedések mellett a rendőrség is sűrűbben járőrözik a belvárosban. A közterület-felügyelet munkatársai pedig arra kérik a város polgárait, hogy tegyenek feljelentést a nyugodt életvitelt zavaró egyénekkel szemben, hogy visszaszoruljon a koldulás, a kéregetés, a köztisztasági szabálysértés és az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése.

A város célja, hogy a szociális szolgálatok munkatársai mentálhigiénés segítséggel minél több hajléktalansági létformába került embertársunkat terelhessenek vissza a munka világába - közölte az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.