Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2024. Január 20. 08:46, szombat | Kék hírek
Forrás: MTI

Újabb négy rendőr letartóztatását indítványozta az ügyészség az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében

Újabb négy rendőr letartóztatását indítványozta az ügyészség az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében

További négy rendőr letartóztatását indítványozta az ügyészség az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

Közleményük szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásában már 29 gyanúsított van, köztük 26 rendőr.

A regionális nyomozó ügyészség korábbi - 2023. március 7-i és április 17-ei - nagyszabású, összehangolt eljárási cselekményeihez hasonlóan, a csütörtöki bűnügyi akcióban is együttműködött a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vagyon-visszaszerzési hivatala, a Terrorelhárítási Központ, a Készenléti Rendőrség és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság állománya.

Az ügyészség a négy rendőr szolgálati helyén, valamint az érintettek lakóhelyén kutatásokat hajtott végre, amelyek során készpénz, vagyontárgyak, személygépkocsi, ingatlan, valamint bankszámla zárolásával és lefoglalásával több mint 52 millió forint értékű igazolatlan eredetű vagyont biztosítottak - ismertették.

A vagyonelkobzás biztosítása érdekében az eddigi eljárásban összesen, a 29 terheltet érintően közel 290 millió forint értékű vagyon elvonása történt meg - tették hozzá.

A megalapozott gyanú lényege szerint 2021 márciusától a biharkeresztesi határrendészeti kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményeket, amelyek megvalósításában civil személyek is segítségükre voltak.

A regionális nyomozó ügyészség az eljárásba most bevont négy gyanúsított letartóztatására tett indítványt, amelyről a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa dönt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.