Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2017. Július 10. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: Új-Hullám SE

Újabb Új-Hullám siker: három ifjú tehetség remekelt

Újabb Új-Hullám siker: három ifjú tehetség remekelt

Az Új-Hullám SE három versenyzője július 5-8. között részt vett a Kecskeméten megrendezett, 50. Országos Gyermek Bajnokságon.

Az úszók szép sikereket értek el, köztük kiemelkedően Meczger Sára, aki a döntőben bronzérmes lett 200 méteres mellúszásban!

Előfutamok
100 m. leány hátúszás: 41. Simonek Renáta 2004
100 m. leány mellúszás: 10. Meczger Sára 2005
200 m. leány mellúszás: 33. Simonek Renáta 2004
100 m. fiú mellúszás: 15. Meczger Máté 2003
Döntő
200 m. leány mellúszás: 3. Meczger Sára 2005 (idő: 2:54,52)
200 m. fiú mellúszás: 8. Meczger Máté 2003

A Meczger testvérek élményei a Gyermek OB-n

Mindig különleges, ha egy testvérpár sikeresen szerepel egy sportágban. Az Új-Hullám SE úszói közül Meczger Sára és Máté értek el nagyon eredményt a korosztályos OB-n. Sára 3., Máté 8. lett 200 méteres mellúszásban. Velük beszélgettünk a kecskeméti élményeikről.

- Kiúsztam magamból mindent – mondja Máté, aki az előfutamok során 5 mp-el megjavította eddigi legjobbját és a döntőben is közel úszott ehhez. Bár szerettem volna 6 mp-et javítani, de tavaly is így sikerült, 1 mp-cel elmaradtam az általam kitűzött időeredménytől.

Ez nem baj, hiszen így már tudod, hogy mire számíthatsz. Te nem tartozol a magas versenyzők közé- mennyivel voltak nálad nagyobbak a döntőbeli ellenfeleid?ű

- Legalább fél, de inkább egy, másfél fejjel magasabbak voltak. Nem is ez volt igazán zavaró, hanem az, hogy a rövidebb távon, 100 méteren rosszabbat úsztam, mint a 200 méteres döntő első 100 méterén. Nem tudom az okát – de legalább a 200 méter jól sikerült.

- A 200-as döntőm előtt az állításnál még nagyon izgultam, de amikor odamentünk a rajthoz, akkor már nem - kapcsolódik be a beszélgetésbe Sára. Csak arra figyeltem, hogy Takács Lilianát kövessem és hogy jó időt ússzak. Amikor megláttam az eredményjelzőn, hogy harmadik vagyok – nagyon boldog voltam! Összességében nagyszerűen sikerült az OB, nagyon tetszett minden.

- Dani bácsinak, az edzőnknek is többen gratuláltak, hogy milyen jól versenyeztünk- mosolyog Máté, és mi is kaptunk elismerést. Szóval, minden rendben volt!

Járki Dániel értékelése a Gyermek OB-ról

Három versenyzővel (Simonek Renáta, Meczger Sára, Meczger Máté) vettünk részt kecskeméti úszó OB-n. A verseny tapasztalatairól Járki Dánielt kérdeztük, aki vezetőedzőként most először vett részt országos bajnokságon.

- A legfontosabb tapasztalatom, hogy újra kiderült, a befektetett munkának megvan az eredménye – mondja Dániel. Ami a versenyzőket illeti, titokban abban reménykedtünk, hogy Meczger Máté bekerül a döntőbe 200 méter mellúszásban, Sára esetében pedig a dobogó volt a vágyunk. Nagyon örülök, hogy mindketten teljesítették ezt, az ő jó szereplésük inkább az ellenfelek számára volt meglepetés. Simonek Renátának nem sikerült túl jól az OB, de abban bízom, hogy erőt merít belőle, és a folytatásban kettőzött odaadással dolgozik majd az edzéseken.
Milyen volt a mezőny a mieink fő versenyszámaiban?

- Erős. Sára döntőjében is láthattuk, hogy nagyon izgalmas versenyben tudta megszerezni a harmadik helyet, Máté pedig nála magasabb úszók ellen versenyezve állt helyt.

Mi volt a legérdekesebb szakmai érdekessége az OB-nak?

- Látszik, hogy a versenyszámok közötti regenerációnak egyre nagyobb jelentősége van. A jó formaidőzítés mellett nagyon oda kell figyelni a táplálkozásra, a testi-lelki felfrissülésre is, mert egy döntőben már nem elsősorban az erőnlét, vagy a technikai különbségek számítanak, hanem a megfelelő fizikai frissesség és a mentális felkészültség.

Hogyan fogadták az edző kollégák a teljesítményünket?

- Nagy dolognak tartották, hogy ilyen kis klub, ilyen eredményeket produkált – jólesett az elismerésük. Számomra pedig a beszélgetések visszaigazolást adtak arról, hogy nem minden a kilométerszám – a legtöbb klubnál többet úsznak a gyerekek, mint nálunk – másképp is lehet eredményt elérni.

Címkék: új-hullám, úszás, dorog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.