Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Június 08. 11:11, szombat | Helyi
Forrás: kormányhivatal

Újabb utak lezárva a megyében

Újabb utak lezárva a megyében

Újabb útszakaszok zártak le Komárom–Esztergom megyében, közölte a megyei kormányhivatal.

Komárom-Esztergom megyében a Duna áradása miatt lezárták:

1. számú főút – Komárom (megyehatártól) és Győr között (Kerülni a 131. számú főút-13.számú főút-M1-es autópálya-M19-es gyorsforgalmi út)
10. számú főút – Neszmély és Süttő között (Kerülni Süttő irányából Tardos felé, Tata felől pedig Agostyán felé lehet)
10. számú főút – Almásfüzitő és Dunaalmás (Tatai kereszteződés) között (Kerülni az 1. számú főúton lehet)
10. számú főút – Nyergesújfalu 1415 híd (félpályás)
Komárom Rákóczi-rakpart (Erzsébet-hídtól az 1. számú főút kereszteződéséig)
11. számú főút Esztergom és Pest megye határ között (Dömös és Pilismarót, Pilisszentlélek és Pilisszentkereszt felől erdei aszfaltúton közelíthető meg)
11. számú főút – Esztergom és Tát között a 117-es számú út kereszteződéséig (Kerülni Esztergom felől Esztergom-Kertváros felé a Dobogókői úton lehet)
111. számú út Esztergom és Esztergom-Kertváros közötti része (Kerülni Esztergom felől Esztergom-Kertváros felé a Dobogókői úton lehet)
111. számú út 1-4 km szelvény - Esztergom belterülete (Kerülni Esztergom felől Esztergom-Kertváros felé a Dobogókői úton lehet)
1011. számú út – Tát belterülete (117. számú főutat köti össze a 10. számú főúttal) (Kerülő utak: Tatabánya felől Tokod felé, Esztergom felől pedig a 117-es számú úton Tát főút kereszteződéséig visszafelé a 10-es útig)
1119. számú út és Tát Malom utca kereszteződése (Kerülni Tatabánya felől Tokod felé, Esztergom felől Esztergom-Kertváros felé a Dobogókői úton lehet)
11325. számú út - Basaharc és a szobi rév között (nincs kerülőút)
11324. számú út – Pilismarót üdülőövezethez vezető út (nincs kerülőút)
11326. számú út – Esztergom, Nagy Duna Sétány (Mária Valéria-hídról a forgalmat egyből a belvárosba terelik a Táncsics utcán keresztül)
11342. számú út Dunaalmás belterületén a Hajóállomáshoz vezető út (nincs kerülőút)
11343. számú út Dunaalmás belterületén a hajóállomáshoz vezető út (nincs kerülőút)
13301. számú út Komárom vasútállomási út (Kerülni a 13. számú főút-1. számú főút)

árvíz

Komáromban továbbra is végzi a honvédség a védmű kiépítését, a vasútállomáson lévő depóniánál a homokzsákok töltése folyamatos. Az almásfüzitői vasútállomásnál lévő depóniánál homokzsákok töltését végzik tűzoltók, önkormányzati dolgozók, a NAV dolgozói, valamint közel 100 önkéntes, de folyamatosan várjuk az önkénteseket. A VII. számú vörösiszap tározó ellenőrzését továbbra is végzik, a tározó gátrendszerén továbbra sincs sérülés.

Az Által-ér Dunaalmás felőli részén a partfal megerősítése tovább folyik homokzsákokkal. Irányítottan engedik le a vizet a nyúlgát tehermentesítése érdekében, Ezen felül a református lelkész laknál a gát bordás megerősítése zajlik.

Neszmély Radvány köznél reggel 7 órától gépi munka folyik. Önkéntesek és Önkéntes Tűzoltó Egyesületből ékező tűzoltók töltik a homokzsákokat.
Táton egy helyen újabb gátrészt alakítanak ki, ebben a honvédség erői segítenek, önkéntesekkel megerősítve.

Esztergomban a védekezési munkálatokban ma a TURUL Mentőcsoport és az esztergomi középiskolák tanulói segítenek. A védművek állnak, állapotuk rendben van, megerősítés történik.

Süttőnél az ivóvíz-hálózat kihagyását nem az árvíz, hanem csőtörés okozta. A védművek a Duna megyei szakaszán mindenhol stabilan állnak. A hatóságok sehol nem tervezik a gátak feladását.

A megyében található Szlovákiába vezető utak nincsenek lezárva és a közút információi szerint nem is fogják őket lezárni. A komáromi Erzsébet hídon a 20 tonna össztömeget meghaladó gépjárműveket nem engedik át, nekik a legközelebbi átkelés Rajkánál lehetséges.

Több mint 500 ezer homokzsákot építettek be az önkéntesek és a hivatásosok, civilek és folyamatosan kérik az önkormányzatok a több és több homokzsákot, fáklyát és lapátot, hogy az éjszaka folyamán is töretlenül dolgozhassanak.

Az önkéntesek jelentkezését továbbra is várjuk a 34/512-079-es telefonszámon, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján is lehet regisztrálni azokra a pontokra, ahol éppen szükség van segítségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT