Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 02. 06:55, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újdonságokkal indul a Hódító Túra sorozat

Újdonságokkal indul a Hódító Túra sorozat

Idén hat Komárom-Esztergom megyei település csatlakozott a Hódító Túrák sorozathoz. Az esemény még nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre is!

Idén rengeteg újdonságot tartogatnak a Hódító Túra rendezvények, melyek egyik vezérfonala a környezettudatosság. A szervezők úgy gondolják, ha már a természetben kalandoznak a résztvevők, akkor azt tegyék úgy, hogy ne ártsanak neki. A műanyag zacskókat papírzacskóra cserélik és búcsút intenek a plasztik evőeszközöknek is. A helyüket papírtányér és bambusz evőeszköz veszi át. A papírhasználatot is minimálisra csökkentik, ezért elismerésül e-oklevélre váltanak.

A rajt/cél zónákban lesz zene, fesztiválhangulat, gyűjthető befutó ajándék és gasztronómiai kincsek, így minden túra kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó élményeket rejt. A távokat teljesítők egyedi hűtőmágnest kapnak ajándékba. Aki pedig mind a hat kiránduláson részt vesz, Súron meglepetéssel jutalmazzák majd.

„Frissített útvonalakkal készülünk, amik a korábbi évekhez hasonlóan, profi módon kijelöltek. A korábbi évektől eltérően azonban innen is száműzzük a műanyag poharakat. Kérjük, hozd magaddal saját kulacsodat, amit fel tudunk tölteni innivalóval. Ha esetleg otthon hagytad, repoharat tudsz nálunk vásárolni, ami akár minden további rendezvényünkön társad lehet. Sőt, ezt tudjuk még fokozni, hiszen egyes helyszíneken a helyi termelők finomságait is meg lehet kóstolni. A természetjárás során előfordulhat, hogy valaki egészségügyi ellátásra szorul, ezért a túrán orvosi felügyeletet is biztosítunk. A rendezvényen készült fotókat a Hódító Túrák Facebook oldalán közzétesszük és onnan szabadok felhasználók lesznek” – írták a szervezők a túrasorozat oldalán.

Új helyszínek és időpontok

1. 2020. május 2. Kesztölc – Klastrompuszta Túra
2. 2020. május 30. Tata – Tókerülő Túra
3. 2020. június 27. Dorog – Éjszakai Túra
4. 2020. szeptember 5. Tatabánya – Gerecse Kapuja Túra
5. 2020. október 4. Lábatlan – Kincskereső Túra
6. 2020. október 24. Súr – Lombkorona Tanösvény Túra

A lényeg 2020-ban sem változik
A cél az, hogy mindenki számára élvezhető, kellemes, aktív kikapcsolódást nyújtsanak a túrák. A szervezők kíváncsiak a leendő résztvevők ötleteire, amiket az info@hoditoturak.hu e-mail címre vártáj. A legérdekesebbeket pedig meg is valósítják.

A résztvevőknek regisztrálniuk kell az esemény(ek)re.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT