Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Február 21. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: katasztrófavédelem/infoesztergom.hu

Újonc tűzoltók álltak szolgálatba

Újonc tűzoltók álltak szolgálatba

Esztergomban, Komáromban és Tatabányán is szolgálatba álltak a minap az újonc őrmesterek.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-i kibocsátó ünnepségén 123 tiszthelyettes tett esküt és állt szolgálatba az ország különböző hivatásos tűzoltó-parancsnokságain. Velük együtt az elmúlt időszakban összesen több mint 1300 kiképzett újonc tűzoltó került be a katasztrófavédelem rendszerébe

Az újonnan végzett hallgatók közül február 16-án öten kezdik meg szolgálatukat a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában. Az őrmesterek jó eredménnyel végezték el a tűzoltó szakképzést. Kovács Tamás, Gere Szabolcs és Takács Bálint Komáromba, Csepilek Viktor Soma Esztergomba, Schmidt János Tatabányára kerül beosztott tűzoltóként.

Az igazgatóság szakterületi vezetői tájékoztatást adtak számukra a tűzoltó, az iparbiztonsági, a polgári védelmi, a műveletirányítási és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat feladatrendszeréről. A Humán Szolgálat vezetője a szolgálatteljesítéssel kapcsolatos jogosultságaikat és kötelezettségeiket ismertette. A tájékoztatót követően a munkatársakat a tatabányai parancsnok-helyettes vezette körbe a laktanyában.

Fotók: Józan Tímea

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.