Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 26. 14:34, kedd | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Komka Péter

Újra családokat kellett menteni a hóból – folytatódik a kemény havazás

Újra családokat kellett menteni a hóból – folytatódik a kemény havazás

Fél nap alatt országszerte majd 70 ember és több mint 50 autót kellett kimenteni a hó fogságából. Ma éjfélig még akár további 10 centiméter hó is hullhat.

Kedd éjfélig összesen 5–15 centiméter friss hó valószínű, emellett az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja a lehullott havat. Jász-Nagykun-Szolnok megye és Pest megye délkeleti részén arra is fel kell készülni, hogy az erős szél magas hótorlaszokat emelhet.

Tolnában 10–15 percet késnek a buszok, Baranyában két településre be sem mennek. Somogyban az utak járhatók, de kamionstop van érvényben. Zalában hétszáz kamion vesztegel, Pest megyében pedig Cegléd és Nagykáta környéke nehezen járható.

A rendőrök fél nap alatt országszerte 69 embert és 53 autót szabadítottak ki a hó fogságából és sajnos százharminc közlekedési baleset is történt az ország közútjain, nyolc ember súlyos, huszonhat könnyű sérülést szenvedett.

Kedd hajnalban a Készenléti Rendőrség munkatársai az M1 autópályán egy kisgyermekes családnak segítettek biztonságos helyre jutni, mert autójuk elromlott; érdi rendőrök egy olyan kétgyermekes családnak nyújtottak segítséget, akik autójukkal elakadtak a hóban.

hó, havazás, baleset, ítéletidő, időjárás, közlekedés,

A baleset helyszíne a Nógrád megyei Rákóczibánya külterületén, ahol egy autóbusz személygépkocsival ütközött, majd az oldalára borult ma. A buszban három gyerek rekedt, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Korábban Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint a főváros területén másodfokú figyelmeztetés volt érvényben a hófúvás miatt. Több térségre riasztásokat is kiadtak.

Két megye - Komárom-Esztergom és Békés - kivételével az ország egész területén elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: éjfélig összességében általában 5-10 centiméter friss hó valószínű, a nagyobb megmaradó hómennyiség a Dunántúl délkeleti felében várható.

Az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja a lehullott havat.

Szerdára virradó éjszaka a havazás súlypontja várhatóan áttevődik az ország északkeleti felére. Szerdán 3-10 centiméter hó várható az ország északkeleti felében, csökken viszont a gyenge hófúvás valószínűsége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.