Városlista
2020. augusztus 8, szombat - László

Hírek

2020. Július 14. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: Suzuki PR

Újra két műszakban gyárt a Suzuki

Újra két műszakban gyárt a Suzuki

Napi 700 autót tervez legyártani a Suzuki Esztergomban.

Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese az esztergomi Spori Print Vincze Nyomda bértámogatási átadóján mondta el, hogy a gyár július 13-ától újraindítja a második műszakot.

A portfolio.hu információi szerint a gyár a májusi-júniusi időszakban legyártott napi autómennyiség duplájára tervezi emelni a gyártás volumenét.

Mint a portál megírta: a gyártó átlagosan napi 700 autó legyártását tervezi két műszakban hétfőtől. A vállalat közölte, hogy az eredeti terveihez képest a kibocsátás idén 20 százalékkal alacsonyabb lesz.

A Suzuki a korábbi megrendelései mellett pedig már új megrendeléseket is kap.

„A koronavírus-járvány miatt továbbra is jelentős a bizonytalanság, azonban a cég várakozásai szerint a gazdaság és az autóipar helyreállása gyorsabb lesz a pandémia után, mint amilyen a 2008-as pénzügyi válság utáni kilábalás volt” – tette hozzá a portfolio.hu.Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 18:46, péntek | Helyi

Elfogtak egy pilismaróti rablót

Az esztergomi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, azt a 26 éves pilismaróti férfit, aki ismerősét bántalmazta, és elvette a pénzét.

2020. Augusztus 07. 13:07, péntek | Helyi

Két kocsi ütközött a belvárosban

Baleset történt Esztergomban a Bástya-parkoló kereszteződésében pénteken kora délután.

2020. Augusztus 07. 11:01, péntek | Helyi

Az esztergomi LogiKaland az EDISON 100 legjobbjai között – SZAVAZZUNK!

Idén is jelölték az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány önálló programját, a LogiKalandot a legjobb 100 fejlesztő játék közé.

2020. Augusztus 07. 11:00, péntek | Helyi

Letartóztatták a sorozatbetörőt

Pár napja kapták el, a bíróság pedig most elrendelte a férfi letartóztatását. Egy dági családi ház udvaráról lopott két alkalommal. Kiderült, hogy korábban is követett el bűncselekményeket.