Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2021. Április 01. 06:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Dömös turistáknak nyaralóknak facebook csoport

Újra látogatható lesz a dömösi prépostság altemploma

Újra látogatható lesz a dömösi prépostság altemploma

Hamarosan megnyitja kapuit a Dunakanyar egyik legmisztikusabb épületének altemploma, melynek helyreállítása nemrég fejeződött be.

A dömösi prépostság altemploma hamarosan újra megnyitja kapuit. Sőt, nem csak megnyílik, de életre is kel az ezeréves legenda, hiszen amellett, hogy ettől kezdve ingyenesen lesz látogatható szakvezetéssel a műemlék, állandó dömösi lelkész is szolgál majd benne, így rendszeres ökumenikus istentiszteletek, imaalkalmak, lelkigyakorlatok, valamint ismeretterjesztő és kulturális programok várják a jövőben a hívő közösséget és az érdeklődőket egyaránt.

A Magyarországi Szabad Ökumenikus Közösség az Örökségvédelemmel hosszútávú együttműködésben vette szárnyai alá ezt a különleges helyet, melynek helyreállítása az elmúlt hónapokban megtörtént, és csak a járvány végére vár, hogy fogadhassa a látogatókat.
A nyitásról a legfrissebb információk az1000evestemplom.hu weboldalon és a hozzá tartozó Facebook oldalon (https://www.facebook.com/1000evestemplom) lesznek naprakészen elérhetők.

Fotó: Dömös turistáknak, nyaralóknak facebook csoport

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).

2022. Szeptember 08. 09:27, csütörtök | Helyi

XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ

Idén 22. alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi viszonylatban is híres esemény, az Esztergomi Fotográfiai Biennálé, MANU-TÍPIA címmel.