Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 10. 07:45, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Újra lehet szavazni az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nőkre

Újra lehet szavazni az egészségügyben és az oktatásban dolgozó nőkre

Elindult az idei szavazás az Aranyanyu Díj döntőseire, akik között az egészségügyben és az oktatásban dolgozó, a társadalom tagjaiért kiemelkedő munkát végző nőket jutalmaz a zsűri és a közönség.

A voksokat november 22-ig várják. Az idén is pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában lehet szavazni azokra a nőkre, akiknek kisfilmje a díj weboldalán látható - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Richter Gedeon Nyrt. és a Rácz Zsuzsa író által 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat idén nyolc nő veheti majd át.

A díjazottak személyére a közönség tehetett javaslatot szeptember végéig, és küldhette be négy kategóriában a jelöléseket, amelyeket egy-egy személyes történettel kellett indokolni. Ezek alapján választotta ki a zsűri az egyes kategóriák négy-négy döntősét.

A zsűri és a közönség kategóriánként egy-egy győztest választ majd ki, akik a Ridikül Magazin különdíjasával együtt vehetik át jutalmukat a november 26-i gálán.

A zsűri tagjai az idén is Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Dobó Kata színésznő, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Rácz Zsuzsa író.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.