Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 14. 17:10, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Újra Magyarországra érkezik a Harlem Globetrotters

Újra Magyarországra érkezik a Harlem Globetrotters

Májusban újra Magyarországra érkezik a Harlem Globetrotters, a világ leghíresebb kosárlabda-showcsapata.

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a sorozatban 94. turnészezonját megkezdő csoport legújabb, "Pushing the Limits" elnevezésű világkörüli útjának keretében május 19-én a Tüskecsarnokban mutatja be a kosárlabdázás legnagyobb trükkjeit. Az érdeklődők több mint kétszáz észak-amerikai helyszínen, valamint további harminc országban láthatják majd a 21 világrekorddal rendelkező Harlem Globetrotterst.

Az együttes legutóbb tavaly áprilisban járt Magyarországon. Műsora ötvözi a cirkusz, a színház és a komédia eszközeit a sporttal. Több helyszínen előadják majd például a teljesen elsötétített pályán a "Magic Circle" (Bűvös kör) labdaadogató bemelegítésüket, amely során csupán csak egy világító Baden kosárlabda szolgáltatja az egyedüli fényforrást.

A rajongóknak lehetőségük lesz aláírások és közös fotók begyűjtésére, és azt is megtanulhatják, hogyan kell az ujjuk hegyén pörgetni a labdát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára