Városlista
2020. december 5, szombat - Vilma

Hírek

2020. Október 08. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: police.hu

Újra meghosszabbították a pálinkatolvaj letartóztatását

Újra meghosszabbították a pálinkatolvaj letartóztatását

Az Esztergomi Járási Ügyészség ismét indítványozta a többszörösen visszaeső tolvaj letartóztatásának hosszabbítását.

Az indítvány szerint a hajléktalan férfi 2020. május 16-án 10 és 12 óra között egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának üvegét betörte, majd azon keresztül benyúlva jogtalanul eltulajdonította a sértett 5 liter házi vegyes pálinkáját, 2 alumínium ereszcsatornáját, 5 alumínium lábasát és 8 csatornarögzítőjét. A gyanúsított az 5 liter házi pálinkát 2 nap alatt elfogyasztotta, az alumínium lábasokat értékesítette. A gyanúsított 2020. május 24. és 25. között visszatért ide, és onnan tartályt, szita fazekat, saválló csövet, golyós csapot és meggymagozó gépet lopott – közölte az ügyészség.

A gyanúsított az elvitt dolgokat a sértett ingatlanához közel egy bokros részen elrejtette, majd onnan a meggymagozó gépet és a tartályt elvitte, ezeket értékesítette. A gyanúsítottnak szándékában állt az elrejtett és a helyszínen maradt további ingóságokért is visszamenni, azonban a sértett észlelte a lopást, ezért május 25-én a rendőröket kihívta, akik elfogták a sértett háza felé közeledő gyanúsítottat. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 183 800 forint.

A férfi 2020. június 12-én 14 óra előtt egy másik dorogi ingatlanra hatolt be a kerítésen átugorva, és az ott álló épület konyha helyiségében a falból megpróbálta kitépni a csaptelepet, de a gyanúsított megijedt, mert a szomszédból zajt hallott, ezért a helyszínt elhagyta. Az elkövető június 13-án ismét visszament a házhoz, majd a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és azt a hátizsákjába tette.
Ugyaninnen ellopott még egy harmadik sértett tulajdonát képező 3x3 méteres piaci sátrat, majd az udvaron felborította a sértett kukoricafőző gépét azért, hogy azt később eltulajdonítsa, ami a felborítástól megrongálódott. A helyszínre érkező sértett és felesége megzavarták a gyanúsítottat, aki ekkor távozott a helyszínről.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben lopás vétsége és más bűncselekmények miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év 3 hónap és 15 nap fegyházbüntetésre ítélte, melyet 2018. november 19. napjával töltött ki. Ezt megelőzően a bíróság 2016-ban, mint többszörös visszaesőt lopás vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2020. február 5-én töltött le.

A nyomozási bíró a férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. június 16-án rendelte el egy hónapra, mert a gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt, amely külön letartóztatási ok, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását három hónappal, azaz 2020. október 16-ig meghosszabbította.

Az ügyészség ismét indítványt tett a letartóztatás határidejének újabb kettő hónappal történő meghosszabbítására, mert a kényszerintézkedés feltételei változatlanul fennállnak - tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Buszsofőrökre támadt két bedrogozott férfi Esztergomban – Vádat emeltek

Többször is elhajtott a benzinkútról fizetés nélkül a visszaeső férfi

Véglegesen eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ültEzek érdekelhetnek még

2020. December 05. 07:00, szombat | Helyi

Karácsonyi pontyhalászlé és falusi töltöttkáposzta Az Otthon ízétől

Otthonos ízek karácsonykor is!

2020. December 05. 05:00, szombat | Helyi

Az ötödik csaló kezén is kattant a bilincs

Újabb csalót tartóztattak le a több száz milliót zsákmányoló banda tajai közül.

2020. December 05. 04:00, szombat | Helyi

A sportfogadás legnagyobb kihívásai és azok kezelése

Napjainkban, főleg a koronavírus-járvány okán is, de elmondható, hogy ami lehet, az terelődik az online tér felé.

2020. December 04. 13:55, péntek | Helyi

Középkori utat találtak Esztergomban

Egy középkori útra bukkantak régészek egy Esztergomban zajló ásatás során – közölte a Magyar Nemzeti Múzeum Balassa Bálint Múzeuma.