Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Június 20. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újra Nemzetközi Jóga Nap Esztergomban – VIDEÓVAL

Újra Nemzetközi Jóga Nap Esztergomban – VIDEÓVAL

Az Indiai Nagykövetség 2019. június 22-23-án ünnepli a Jóga 5. Nemzetközi Világnapját Magyarországon.

Ez alkalomból egy különleges eseménysorozat bemutatására kerül sor Budapesten, Debrecenben, Alsóörsön, Békéscsabán, Pécsett, Szegeden, Mosonmagyaróváron, Egerben, Esztergomban, Győrött, Kecsekeméten, Somogyvámoson, Nyíregyházán, Sopronban, Szentendrén, Veszprémben és Zalakaroson, mely nem csupán a jóga hagyományát, de India kultúrájának vibráló sokszínűségét is színpadra állítja. Az Indiai Nagykövetség az idei év kulturális rendezvényét az India és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok megalapításának 70. évfordulójára emlékezve rendezi meg.

Az ENSZ Közgyűlése 2014. december 11-én, korábban soha nem tapasztalt összhangban, 177 támogató ország egyhangú szavazatával június 21-ét a jóga világnapjává (Nemzetközi Jóga Nap) nyilvánította. Azóta ezt a napot a világ egyik legnagyobb szabású, egészségünket és jó közérzetünket szolgáló rendezvényeként tartják számon. Világszerte rengeteg eseményt rendeznek ezen a napon, hogy bemutassák a jóga hagyományát, amely felkerült az UNESCO szellemi világörökségeinek listájára is.


Az Indiai Nagykövetség az Esztergomi Polgármesteri Hivatallal együttműködve 2019. június 21-én (Pénteken) ünnepli meg az 5. Nemzetközi Jóga Napot, aminek a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola (2500 Esztergom, Kiss János altábornagy út 1.) ad otthont, délután 1700 és 1900 óra között.


A program, melyre a belépés ingyenes, mindenki számára nyitva áll.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 14:08, csütörtök | Helyi

Vitorlázórepülős rekordot ért el az esztergomi pilótanő

Új országos rekordot ért el az Aero Club Esztergom pilótája, Szilágyi Márta a minap.

2019. Július 18. 07:56, csütörtök | Helyi

Újra egy csomó droggal bukott le egy visszaeső esztergomi férfi

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy olyan, letartóztatásban lévő esztergomi férfival szemben, aki korábban ugyanezért már ült.

2019. Július 18. 07:45, csütörtök | Helyi

Szalagkorlátnak csapódott egy autó Lábatlannál

Szalagkorlátnak ütközött egy kocsi a 10-es főút 57-es kilométerszelvényénél, Lábatlan térségében szerda este.