Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 02. 08:33, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Újra teljes lehet az esztergomi tömegközlekedés

Újra teljes lehet az esztergomi tömegközlekedés

Újra teljes lehet az esztergomi tömegközlekedés, minderről egyeztetett hétfőn Seszták Miklós Fejlesztési Miniszterrel Romanek Etelka, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje a fővárosban.

A megbeszélésen szó esett a régóta húzódó esztergomi közvilágítási problémákról is. A miniszter kiemelte: a közvilágítás biztosítása az önkormányzat kötelező feladata. Sajnálatát fejezte ki, hogy ezt 4 év alatt nem tudták megoldani Esztergomban. Romanek Etelka elmondta, hogy amennyiben megválasztják október 12-én, nem fogja megengedni, hogy újra hasonló helyzetbe kerüljön a város: „együttműködünk a kormánnyal, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő Esztergomban” – fogalmazott Romanek.

A megbeszélésen a közvilágítás és a helyi tömegközlekedés több évig húzódó problémáin túl a kormányzat esztergomiakat is érintő újabb rezsicsökkentési intézkedéseiről is tárgyaltak. Az áram lakossági ára ugyanis 2014. szeptembertől újabb 5,7 százalékkal csökken. 2013-ban a villamos energia lakossági ára már két lépcsőben: év elején 10, majd novemberben pedig 11,1 százalékkal mérséklődött. Ez azt jelenti, hogy a távhő ára is csökkenhet Esztergomban.

„Esztergomnak fejlődés kell, meg kell oldani a problémákat, nem vitázni róluk. A Fejlesztési Miniszter felügyeli a Volán társaságokat is, ezért találkoztam Seszták Miklóssal, hogy arra kérjem, járjon közbe Esztergom érdekében. A város lakosai kiszogáltatottak voltak az elmúlt 4 évben. Semmilyen fontosabb problémát nem sikerült megoldani. Ez a viaskodás a város lakóinak pénzbe került! Az újabb rezsicsökkentéssel azonban nem csak a lakosság jár jól, hanem a helyi vállalkozások is, akik szintén károsultjai az elmúlt 4 évnek Esztergomban” – mondta el Romanek Etelka, a találkozó után a közösségi oldalán."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT