Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2021. December 03. 10:58, péntek | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Újra változik a forgalmi rend Esztergomban

Újra változik a forgalmi rend Esztergomban

Újabb helyeken változik a forgalmi rend, jelent meg ma az Önkormányzat weboldalán. A közlemény szerint két helyszínen kell változásra számítani december 4-től.

A korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül december 4-én, szombaton az alábbiak kerülnek végrehajtásra:

Bánomi út 35-38. közötti útszakasz egyirányú forgalmi rendje. A Bánomi Óvoda előtti meredek útszakasz rendkívül nagy forgalmat bonyolít le, kifejezetten a reggeli és délutáni órákban. A Bánomi útra történő kihajtás érdekében jelenleg időszakos megállási tilalom van érvényben, azonban a kétirányú forgalom így is balesetveszélyes helyzeteket teremt. Az érintett terület felülvizsgálatát követően döntött a Bizottság az utca egyirányúsításáról. A forgalom a Bánomi út felől a Dobó Katalin Gimnázium irányába halad szombattól. Ennek köszönhetően a megállási tilalom megszűnik az utcában, mely további parkolóhelyeket eredményez.

Megállni tilos tábla kihelyezése a Vízimalom utcában. A Vízimalom utca Damjanich János út és Gábor Áron utca közötti szakaszán az úttesten várakozó autók gyakran akadályozták a biztonságos tovább haladást, ezért az úttesten történő megállás, várakozás szombattól nem engedélyezett. Az út mellett mindkét oldalon elegendő hely van parkolásra, a szolgáltató egységek látogatása során ezeket vegyék igénybe.

Az Önkormányzat arra figyelmeztet és kér mindenkit, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 17:18, kedd | Helyi

Elnyelte a 200-ast az autómosó Dorogon, rongálásába kezdett a férfi

A 32 éves férfi nem viselte túl jól, hogy az önkiszolgáló autómosó elnyelte a pénzérméjét. Ellene rongálás miatt indítottak büntetőeljárást.

2022. Május 17. 17:16, kedd | Helyi

„Tenyérvonalak – Faludy György XX. százada” // Irodalmi kávézó

Kamaraszínházi előadás a Szentgyörgymezői Olvasókörben: az Irodalmi kávézó következő alkalmán Faludy György életét és művészetét felelevenítő előadást láthatnak a nézők.

2022. Május 17. 17:14, kedd | Helyi

Baba-mama klub - Fókuszban: A hozzátáplálás

A soron következő baba-mama klubban a hozzátáplálásról lesz szó.