Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Április 08. 09:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Helischer József Városi Könyvtár

Újraindította a kölcsönzést az esztergomi könyvtár

Újraindította a kölcsönzést az esztergomi könyvtár

Április 7-től újra a fapados rendszer szerint lehet kölcsönözni a Helischer József Városi Könyvtárból.

Az olvasók kérhetnek házhoz szállítást is. Az első kiszállítás időpontja 2021. április 14-én szerdán lesz. Telefonon és e-mailben is lehet olvasmányokat, választani, amelyeket az olvasók személyesen vehetnek át a könyvtár főbejáratánál kedd - péntek között, 9 - 16 óráig.

A könyvtár dolgozói arra kérik a kölcsönzőiket, hogy a visszavitt könyveket műanyag zacskóban, szatyorban adják át a könyvtár munkatársainak. A közleményben kiemelték, hogy a járványügyi fokozott védekezés miatt minden visszaszállított dokumentum karanténba kerül, mielőtt újra kölcsönözhetővé válik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.