Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2020. Június 02. 05:33, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újraindult a teherkomp Esztergom és Párkány között

Újraindult a teherkomp Esztergom és Párkány között

Az esztergomi teherkomp kedd reggeltől újra szállítja az árukat – jelentette be Völner Pál közösségi oldalán.

A térség országgyűlési képviselője kifejtette, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel már korábban egyeztetett az ügyben, és nemrég jelezte, hogy sikerült is megállapodnia a szlovák féllel.

„Ez nemcsak a térség, de az egész ország gazdasága szempontjából jó hír, hiszen az északi szomszédunk a második legnagyobb exportpiacunk” – tette hozzá Völner Pál.

Szijjártó Péter közösségi oldalán pedig kifejtette, hogy a határainkon a koronavírus miatt életbe léptetett korlátozó intézkedések során mindig fontos szempont volt a teherforgalom minél zavartalanabb folytatása.

„A szlovák-magyar határon mindig nagy a kamionforgalom, ami nem csoda, hiszen Szlovákia a második legfontosabb exportpiacunk, kereskedelmi forgalmunk meghaladja a 10 milliárd eurót” – emelte ki.

Az egyeztetések végül sikerre vezettek, kedden reggel 6 órától újra üzemel az esztergomi teherkomp.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 07:00, szombat | Helyi

Lady Gaga a Várszínházban

Az Esztergomi Várszínház 2020-as idényében szerdánként népszerű zenés-táncos filmeket vetít.

2020. Július 11. 05:00, szombat | Helyi

Fergeteges lesz idén is a Szent István Napi Zenei Fesztivál

Változatos zenei programok, kiváló fellépők: Tankcsapda, Kárpátia, Punnany Massif, Anna and the Barbies, Radics Gigi, Charlie és még sok más szórakoztató koncert augusztus 15. és 22. között a Fesztiválszigeten!

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.