Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 20. 15:41, hétfő | PR
Forrás: (x)

Unaloműzés 2022-ben az interneten

Unaloműzés 2022-ben az interneten

Napjainkat el sem lehetne képzelni az internet nélkül. Nagyszüleink generációjának meglehetősen nehéz elmagyarázni a digitális világ csodáit.

Az hogy a digitális tartalmak rohamos terjedése feltétlenül pozitív-e kifejezetten vitaindító téma lehet. Az interneten egyre változatosabb módon lehet eltölteni ennek következtében az időnket. Olvasgathatunk, filmeket nézhetünk, játszhatunk és beszélgethetünk embertársainkkal is. Ezekről lesz most itt néhány sorban szó.

Bevezetés

Az internetet alapvetően arra találták ki, hogy számítógépeket kössenek össze és azok egymással kommunikálva adatot osszanak meg. Az internet őskorában a több gigabyte-os csomagok küldözgetése elképzelhetetlen volt. Emlékszem, hogy egy film letöltése több napba is beletelt. Ez nagyjából 10 évvel ezelőtt volt. Ma a filmeket online tudjuk élvezni és egy pillanatot sem kell várni a mozgókép betöltésére. A letöltési sebesség gyorsulása igazándiból mind a hardware mind a software ipar fejlődésének köszönhető. 4G hálózaton egy okostelefon segítségével korlátlan mennyiségben tudunk videóhívást folytatni és a videómegosztó oldalak használata sem probléma. Egyre több cikk jelenik meg az 5G hálózatok terjedéséről is, ez pedig majd egy teljesen új szintre helyezi az internetezési élményt.

Mozgóképek élvezése az interneten

Amint már említettem néhány év órákat kellett várni egy film beszerzésére. A videómegosztó oldalak fejlődésével azonban mára rövid tartalmak és több órás filmek ezrei állnak rendelkezésre. Ha hajlandóak vagyunk havi szinten néhány ezer forintot kiadni, akkor a hollywoodi filmeket is korlátlan mennyiségben élvezhetjük. Nincs is jobb annál mint amikor egy nehéz nap után egy üveg sörrel vagy egy kellemes koktéllal lehuppanhatunk a kanapéra és megnézhetünk egy jó filmet.

Választhatunk vígjátékot, akciót, drámát és thrillert is. Bele sem gondolunk hogy mekkora lehetőség ez és micsoda emberi munka áll amögött a szórakoztató tartalom mögött, amit napi szinten élvezhetünk az interneten keresztül.

Online játékok

Egy másik, szinte kimeríthetetlen terület az online játékok világa. Ezekkel milliók szórakoztatjákmagukat szerte a világban és már olyan szintre fejlődött az internetes kommunikáció, hogy ezeket a játékokat más országokban lévő játékosokkal együtt is lehet játszani. Ez az úgynevezett multiplayer üzemmód és kétségkívül ez a legizgalmasabb módja a netes játékoknak.

Nem szabad megfeledkezni az online élvezhető szerencsejátékokról sem. Sokakat a pénz keresete sokkal inkább motivál és a lövöldözős játékok helyett online pókereznek, ruletteznek vagy blackjacket játszanak. Itt szerintem a legérdekesebb a különböző nyerési stratégiák tanulmányozása lehet. Nagy kérdés hogy vannak-e olyan játékosok, akik tényleg tudnak pókerezni vagy ez csak egy mítosz. Egy biztos - blöffölni tudni kell és ez a társas szerencsejátékok különös szépsége. Nyilván egy asztal mellett ülve, látva a másik arcát és gesztusait sokkal könnyebb blöffölni, de azért az interneten is lehet hasonlót csinálni. A profi játékosok állítólag mind a neten mind a való életben jól tudnak játszani. Ők a nyerő stratégiákat követik és nagyon jól tudnak számolni a valószínűségekkel. Kicsit hasonlít ez a sakkhoz, amiben akkor tudunk nyerni ha minden egyes lépés előtt tudunk számolni a másik lépéseivel és ennek megfelelően járunk el. A befizetés nélküli bónuszok roppant mennyiségű felhasználót csábítanak ezekre az online platformokra. Ezeken lehet próbálkozni.

Ismerkedés az interneten

Napjaink egyik legerősebb trendje az interneten való ismerkedés. Sokan ezt választják, mertkényelmes, izgalmas, otthonról a kanapéról gyakorolható és nagy választási lehetőséggel kecsegtet. Egy néhány évvel ezelőtt a webes megoldások voltak elterjedtek, de mára a telefonos alkalmazásokszinte teljesen kisajátították a piacot. Egy néhány mozdulattal olyan alkalmazást tudunk tenni a telefonunkra, mellyel több ezer ellentétes nemű magának társat kereső felhasználóval tudunk kapcsolatot teremteni. Mindezt néhány másodperc alatt. Hát nem lenyűgöző? A mai fiatalok számára ez teljesen természetes és meg sem lepődnek rajta. Nagymamáinknak azonban nehéz lenne elmagyarázni az ismerkedés 21. századi módját.

Online kereskedés

Nincsenek kevesen azok a felhasználók sem, akik az internetet pénzkeresésre használják és ezt nem munkaként, hanem hobbiként fogják fel. A legnagyobb portálokon klasszikus valutákkal, kriptovalutákkal, részvényekkel és különböző derivatívákkal is kereskedhetünk. Ha szeretünk rizikózni és van néhány ezer forintunk játszadozni ez is egy kiváló időtöltés lehet ha van internetkapcsolatunk.
Azért természetesen minden ésszel! Csak annyi pénzt kockáztassunk, ami nem hiányzik az otthoni kasszából!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.