Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 17. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Uniós pénz van, pályázatírási készség nincs

Uniós pénz van, pályázatírási készség nincs

Az uniós források sikeres lehívásának egyik legfontosabb feltétele, hogy a beadott pályázat szakmailag és formailag egyaránt megfeleljen az összetett előírásoknak. A helyes kitöltés azonban sokszor még a leggyakorlottabbaknak is fejtörést okoz. Erre a problémára adhatnak választ a vonatkozó képzések. A képzésre bárki jelentkezhet.

Az uniós pályázatok számos vállalkozásnak, intézménynek adnak lehetőséget, hogy fejlesztéseket hajtsanak végre, vagy akár arra, hogy a piacon tudjanak maradni. Uniós tagságunk óta több százezer pályázatot bíráltak el, sok milliárd forintot osztottak ki. Az uniós pályázatokat kezelő ESZA Nonprofit Kft-hez 2008 óta több mint 35 ezer pályázat érkezett be, melyek mintegy 6 százalékát utasították vissza formai hibák miatt. Ez a valóságban több mint 2000 pályázatot jelent, ami 2000 vállalkozás vagy intézmény helyzetét javíthatta volna.

A fentieket támasztja alá az a visszajelzés, hogy a pályázás nehézkes és bonyolult, sok esetben buknak el az egyébként remek tartalmú beadványok, mert a pályázó rosszul értelmezi a kiírást, vagy éppen a formai követelményeknek nem felel meg. Az erre vonatkozó felmérésekből az is kiderült, hogy a pályázóknak az önálló értelmezés jelenti a legnagyobb kihívást, számos esetben képtelenek alkalmazni a pályázáshoz, szerződéskötéshez és elszámoláshoz szükséges alapvető dokumentumokat.

A felmerült problémára adnak választ a pályázatírásra, projektmenedzsmentre felkészítő képzések. Ilyen tanfolyam ugyan több helyen elvégezhető, de praktikusabb rögtön az egyik pályázatokat elbíráló szervezethez fordulni. Az ESZA Nonprofit Kft. az elsők között indította el pályázati képzéssorozatát abból a célból, hogy minél több hazai vállalkozó, intézmény és szervezet részesülhessen a rendelkezésre álló uniós forrásokból. A tavaly tavasszal indult első időszak óta több mint 250-en végezték el a tanfolyamot és tettek sikeres vizsgát az időközben a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) által is elismert képzéseken. Az eddigi tapasztalatok azt bizonyítják, jó döntés volt elindításuk: a pályázók jelentős hányadától érkezett pozitív visszajelzés és nem utolsósorban sikeres pályázat az ESZA-hoz.

Az egynapos „alapozó”, valamint a 8 napos részleteket is magába foglaló képzésekre bárki jelentkezhet. A sikeresen vizsgázók tanúsítványt szerezhetnek az ESZA akkreditált képzésének elvégzéséről. Aki az önköltségi áron meghirdetett képzéseken részt vesz, biztos lehet abban, hogy első kézből szerzi meg a sikeres pályázathoz és projektmegvalósításhoz szükséges ismereteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.