Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2021. Július 09. 23:15, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Ünnepélyesen is átadták a Kerek-tó melletti turista és horgász látogatóközpontot

Ünnepélyesen is átadták a Kerek-tó melletti turista és horgász látogatóközpontot

Péntek délelőtt adták át az esztergomi Vasas Horgász Egyesület 640 négyzetméteres látogatóközpontját,amelyhez az egyesület 190 millió forintot pályázaton nyert el, 70 millió forintot önerőből biztosított.

A Búbánatvölgyben lévőKerek tó mellett épült esztétikus, a XXI. századi igényeknek megfelelően kialakított létesítmény két szinten várja a látogatókat.

Szentkirályi Ádám, az egyesület elnöke elmondta, a Kerektavi Természetház nevű létesítmény a horgászok és a természetjárók igényeinek kiszolgálására épült.

Egy 150 fős közösségi terem mellett két oktatóteremnek is helyet ad, ahol horgászoktatást, valamint túravezető képzést tarthatnak.
Az elnök hozzátette, a tavaly 60 éves Vasas Horgász Egyesület a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Pilisi Parkerdővel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közös konzorciumban építette fel a természetházat, amely egész évben várja a látogatókat, éttermi ellátást is kínálva.
Völner Pál, a térség fideszes önkormányzati képviselője közöntőjében kiemelte turisztikai, erdőgazdálkodással foglalkozó és civil szervezet példaértékű összefogásával jött létre a természetház megépítését eredményező pályázat. A sikerhez kiemelkedő mértékű, 70 millió forintos önerőt biztosított a horgász egyesület.

Seregi János, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnökhelyettese elmondta, hogy a konzorciumban benyújtott pályázat tejes költségvetése 418 millió forint, a fennmaradó összegből egyéb fejlesztések valósulnak meg a Pilisi Parkerdő területén.
Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója szólt arról, hogy a kezelésükben lévő területet átlagosan évente 25 millió ember keresi fel, de ez a szám a járvány időszakában 30 millióra emelkedett. A vezérigazgató kiemelte, hogy a természetjáró szövetséggel együttműködve a nagy beruházások mellett számtalan helyszínen végeztek olyan fejlesztéseket, amelyek a természetjárók igényeit szolgálja.


A Vasas Horgász Egyesület Esztergom legnagyobb civil szervezete több mint 2700 taggal. Az 1960-ban alapított egyesület tóépítési jegyek kibocsátásával is finanszírozva hozta létre a Búbánat-völgy négy tóból álló tórendszerét, ahol horgászattal és halneveléssel foglalkoznak, valamint 9 hivatásos halőrrel felügyelik a megyei Duna szakasz vízterületeit.

Fotók: Farkas István MTI

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.