Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. November 24. 14:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Közlemény

Ünnepi díszbe öltözik a város főtere

Ünnepi díszbe öltözik a város főtere

Megkezdődött az esztergomi főtér ünnepi viseletbe „öltöztetése”, az előttünk álló hétvégén indul az egy hónapos adventi vásár.

A Széchenyi téren máris látható a Posta előtti posztamenseknél a város karácsonyfája, illetve a Bottyán-palota előtt felállították a hagyományos betlehemet és a Mikulásra utaló rénszarvas szán installációt is. Ugyancsak az ünnepi készülődéshez tartozik, hogy beüzemelték az esztergomi főtéren a már tavaly is nagy sikert aratott fénykaput, valamint a Széchenyi téren lévő platánfasorra és az öntöttvas lámpaoszlopokra elektromos fénydísz füzéreket helyeztek el.

Az idén Adventus Domini (Az Úr eljövetele) nevű adventi programsor és vásár első hétvégéje november 25-én startol, amikor a Széchenyi téren felállított színpadon 18 órától kezdődnek a koncertek, így a Mandíner zenekar és Bereczki Zoltán lép fel a vásár látogatói előtt. November 26-án, szombaton délután 2-től indulnak a fellépések, melyek során egészen 22 óráig a Bekka és a Cirkusz, az Ebedi citerazenekar és az Abba Slovakia együttes zenél. Az ünnepélyes megnyitó háromnegyed ötkor lesz, amikor Romanek Etelka polgármester köszönti az adventi forgatagot, illetve ezt követően 17 órakor gyújtja meg az első gyertyát Esztergom adventi koszorúján Harmai Gábor plébános.

November 27-én, vasárnap délelőttől korcsolyázási lehetőség, adventi koszorúkészítő foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat a főtéren. 16 órától a Crazy Dance Show produkciója lesz látható-hallható a színpadon, majd 17 órától Dj Dominique, 19 órától pedig az Első Emelet énekese, KIki fellépését élvezheti a vásári publikum.

Korábbi cikk:
Újabb gyönyörű dísszel bővült Esztergom adventi kivilágítása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.