Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Október 25. 13:35, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Ünnepi kongresszuson választja meg miniszterelnök-jelöltjét a Jobbik szombaton

Ünnepi kongresszuson választja meg miniszterelnök-jelöltjét a Jobbik szombaton

Miniszterelnök-jelöltet választ szombati - a párt megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő - kongresszusán a Jobbik - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Novák Előd alelnök.

A több mint ezer jobbikos küldött titkos szavazással választja majd meg az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjét, aki egyben a párt listavezetője is lesz a jövő évi országgyűlési választáson.
Novák Előd kiemelte: a Jobbik az egyedüli ellenzéki párt, amely az összes egyéni választókerületben biztosan fog jelöltet állítani. A Jobbik azoknak kíván a gyűjtőpártja lenni, akik a Fideszben és az MSZP-ben is csalódtak - mondta.
Ismertetése szerint a kongresszuson a párt alapszabályát is módosítják: mind az országos választmányban, mind a kongresszusban teljes értékű szavazati jogot kapnak a jövőben a külhoni Jobbik-tagok.
Emellett az idén először odaítélt Pongrátz Gergely-érdemkeresztet is átadják a kongresszuson két újabb díjazottnak. Novák Előd úgy fogalmazott: "a kormányzati hiányosságokat pótlandó" Szaniszló Ferencnek és Mészáros Istvánnak adják át a Jobbik által alapított elismerést.
Emlékeztetett: Szaniszló Ferenc újságírótól a kormány utólag visszavonta a március 15-én neki ítélt Táncsics-díjat. Mészáros Istvánt, az Új Magyar Gárda főkapitányát szeptember 27-én a Bács-Kiskun megyei közgyűlés tüntette ki a közösségért végzett áldozatos munkájáért a Bács-Kiskun Megye Közszolgálatáért díjjal, de azt a döntést követően néhány héttel visszavonták.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal