Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2017. Május 25. 07:43, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Úszással egy jó ügyért

Úszással egy jó ügyért

Elindult az idei Swimathon 2017 közösségi adománygyűjtő kampány, melynek keretében eddig 140-en vállalták, hogy úsznak egy számukra fontos civil ügyért, sőt kampányolnak érte és támogatást gyűjtenek a javára.

Az adománygyűjtő kampány egyik támogatott civil szervezete a KórházSuli Alapítvány, melyet a Richter Gedeon Nyrt. is támogat a társadalmi felelősségvállalás jegyében tett erőfeszítései keretében.

Hét ferencvárosi érintettségű civil projektért folyik a kampány, melyet most másodszor szervez meg a helyi közösségi adománygyűjtés népszerűsítésért létrejött Ferencvárosi Közösségi Alapítvány. A Swimathon kampányban a civil szervezetek közös célja, hogy az általuk felkért úszók révén – akik az érintettjeik, munkatársaik, önkénteseik, támogatóik és barátaik köréből kerültek ki – olyan magánadományozói és céges támogatáshoz jussanak, amellyel nagy lépést tehetnek a saját területükön megálmodott projekt megvalósulásáért.

A swimathon.hu kampányoldalon bemutatott úszók többsége civil, olyan felnőtt, gyerek vagy család – sőt, akad az indulók közt egy 16 fős kisiskolás osztály is –, akik mind egyéni kihívásokat vállaltak. A civilek mellett híres emberek is beálltak az úszók soraiba, többek között a Richter felkérésére, a KórházSuli színeiben vállalta az úszást Martinek János, kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó, a magyar felnőtt és junior öttusa-válogatott szövetségi kapitánya is.

A kórházba kerülő, valamint a tartósan otthon gyógyuló gyerekek egyik nagy kihívása az, hogy lépést tudjanak tartani az iskolai tananyaggal és az őket visszaváró osztálytársaikkal, barátaikkal. Ehhez igyekszik a KórházSuli program segítséget nyújtani, mely kortárs segítő csoportok tudására és önkéntes munkájára épül. A beteg gyerekek támogatást kapnak ahhoz, hogy a gyógyulásuk után minél kisebb lemaradással tudjanak visszacsatlakozni iskolájukba. Ugyanakkor a programban résztvevő orvosok szerint egy célokat kitűző gyerek sokkal aktívabban vesz részt a gyógyító folyamatban is. Emellett az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a társadalom számára is fontos hozadéka van a programnak: a résztvevők kölcsönösen formálják és gazdagítják egymást, fejlődik a személyiségük, ami hozzájárul ahhoz, hogy érzelmileg érett, felelősségteljes, empatikus és stabil felnőttekké váljanak.

Az idei adománygyűjtő úszáson befolyó pénzből a KórházSuli a 2017/18-as tanév képzéseit, csapat összejöveteleit, segített-segítő találkozásait kívánják finanszírozni. A felajánlásokat a Swimathon 2017 program hivatalos magyarországi honlapján keresztül lehet megtenni a https://2017.swimathon.hu/csapat-vagyunk/ oldalon.

„Támogass egy úszót, s rajta keresztül egy jó ügyet!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.