Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Március 30. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: Új-Hullám SE / Várhegyi Ferenc

Úszó-és vízilabda toborzó – többszörös bajnok szakmai stáb vár a fiatalokra

Úszó-és vízilabda toborzó – többszörös bajnok szakmai stáb vár a fiatalokra

Egész áprilisban tartó úszó-és vízilabda toborzót hirdet gyerekek számára az Új-Hullám SE. A Dorogon zajló úszásoktatásban jelenleg 50 esztergomi gyerek érintett, a környező településeket is beleszámítva ez a szám több százra nő. Látható, hogy a családok fontosnak tartják gyermekeik úszásoktatását.

Logikus továbblépés, ha a gyerekek a megfelelő úszástudás megszerzése után bekapcsolódnak a sportéletbe is. A 2009 óta működő dorogi Új-Hullám SE lehetőséget kínál erre, hiszen az egyesület utánpótlás úszó-és vízilabda szakosztályt is működtet.

A klub ebben az évben megerősítette a szakmai stábját. Az úszószakosztály vezetőedzője Tószegi Andor lett, aki már évtizedek óta foglalkozik az utánpótlás-neveléssel. Edzőként dolgozott a BVSC-nél, Székesfehérvárott, Veszprémben és Vácott is.

úszásoktatás, Dorog, Új-Hullám SE, úszás, vízilabda, sport,

Tószegi Andorral évekig együtt dolgoztam a BVSC-nél, jól ismerem a munkáját” – mondja róla Széles Sándor, az olimpiai bajnok Gyurta Dániel és Risztov Éva edzője.

A szakmával kapcsolatos felfogásunk, az úszósport iránti alázatunk megegyezik. Andor versenyzői mindig ott voltak a korosztályos országos ranglista élvonalában, több válogatott versenyzőt is kinevelt már. Biztos vagyok benne, hogy ha feltételek adottak, Dorogon is jó munkát fog végezni”.

A vízilabda szakosztály vezetőedzője Györe Lajos, aki játékosként magyar bajnokságot és KEK-et, edzőként szintén több magyar bajnoki címet, valamint LEN Kupát és Szuperkupát is nyert. Györe évekig a női utánpótlás válogatott szövetségi kapitánya volt, és edzőként dolgozott az Európa-bajnok női felnőtt válogatottnál. Az ő munkáját Szarvas Dávid és Tóth Andrea segíti. Tóth Andrea tavaly tért haza Olaszországból, világ-és Európa-bajnok játékos. Róluk, és a vidéki klubok szerepéről Merész Andrást, az olimpiai negyedik helyezett női válogatott szövetségi kapitányát kérdeztük.

Györe Lajos a magyar vízilabdázás egyik kiemelkedő edzője, akinek én is voltam a játékosa” – mondja Merész. „Nyugodt, jól felkészült szakember, akire bátran rá lehet bízni a fiatalokat. Amikor edzőként átvettem a női utánpótlás válogatottat, szakmailag jól képzett játékosokat kaptam tőle. Fontosnak tartom, hogy a lányaiból is nagyon jó vízilabdásokat nevelt. Örülök, hogy két fiatal edző van mellette, akiknek a fiatalos lendülete jól kiegészíti Lajos rutinját. Tóth Andrea a játékos múltja alapján a fiatalok egyik példaképe lehet, s nagy előnye, hogy nőként jól ismeri a gyerekek lelkivilágát. Bízom benne, hogy hárman együtt eredményes munkát tudnak végezni. Fontosak a vidéki klubok, hiszen ők adják a sportág piramisrendszerének a tömegbázisát. Miért ne kerülhetnének ki Dorogról is tehetséges játékosok? Különösen női vonalon érdemes komolyan foglalkozni az utánpótlás-neveléssel, ahol könnyebb jobb eredményeket elérni, mint a fiúknál – bár ott sem lehetetlen”.

úszásoktatás, Dorog, Új-Hullám SE, úszás, vízilabda, sport,

Az Új-Hullám SE fiatal, de fejlődő egyesület. Úszói az elmúlt években több megyei diákolimpiai aranyérmet szereztek, illetve szerepeltek a diákolimpia országos döntőjében. A korosztályos vízilabda csapatok jelenleg a Budapesti Vízilabda Bajnokságban és a Duna Kupában szerepelnek. A klub tervei között szerepel egy lány vízilabdacsapat kialakítása is.

Az április toborzón a gyerekek belekóstolhatnak az úszásba vagy a vízilabdázásba és találkozhatnak a klubnál dolgozó edzőkkel is. A toborzón való részvétel ingyenes. Egy előzetes regisztráció után, amelyet Molnár Juditnál (Tel: 06-30-545-3909) lehet megtenni, már csak arra van szükség, hogy a gyerekek a megbeszélt időpontban úszófelszereléssel és lehetőleg szülői kísérettel megjelenjenek a dorogi uszodában. A többi már rajtuk is múlik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.