Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. Augusztus 17. 09:11, szombat | Helyi
Forrás: KEMKIK

Útdíj hitel, online pénztárgépek, pályázatok – segít az iparkamara

Útdíj hitel, online pénztárgépek, pályázatok – segít az iparkamara

Útdíj hitelről, elektronikus építési naplóról, online pénztárgépek bevezetéséről és jó néhány pályázatról közöl információval igyekszik segíteni a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozóknak.

Fuvarozók figyelmébe! Útdíj hitelprogram - hitelkérelem
A KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. honlapján (http://kavoszvf.hu/index.php/utdij/igenyleshez-szuekseges-dokumentumok-utdij) előzetes tájékoztatási céllal közzétételre került az Útdíj Hitelprogram Általános Szerződési Feltételeinek (ÁSZF) tervezete, valamint a Hitelkérelmi adatlapok és az ahhoz csatolandó dokumentumok listája annak érdekében, hogy az érdeklődő Vállalkozások fel tudjanak készülni a hitelkérelem csomag összeállítására. Felhívjuk azonban a figyelmet, hogy csak a Konstrukció indulását - követően lesz lehetőség a konkrét hitelkérelmek befogadására. Kamaránknál bővebb információt nyújt Scheib Erika 34/513-016 és Vértesi Gabriella 34/513-023. Bővebb információ ITT!

Elektronikus építési napló
A KEM Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a KEM Mérnöki- és Építész Kamara tisztelettel meghívja Önt az ELEKTRONIKUS ÉPÍTÉSI NAPLÓ bevezetésével kapcsolatos előírásokról és gyakorlati tudnivalókról szervezendő SZAKMAI NAPRA. A szakmai napon való részvételt elsősorban a felelős műszaki vezetőknek, valamint az építőipari vállalkozások képviselőinek ajánljuk. További információhoz kattintson ide.

Belügyminisztérium tájékoztatója az elektronikus építési naplóról
Az elektronikus építési napló bevezetése a 2013. október 1-jét követően induló kivitelezések dokumentálásában és ellenőrzésében alapvető változást, minőségi ugrást fog jelenteni. Bővebben itt tájékozódhat.

Az online pénztárgépek bevezetése - 2013. 08. 22. Esztergom és Tatabánya
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt „ AZ ONLINE PÉNZTÁRGÉPEK BEVEZETÉSE” című rendezvényére. Az online pénztárgépek bevezetésével kapcsolatban, júniusban már szerveztünk előadást, de azóta is felmerülnek folyamatosan megválaszolatlan kérdések, bizonytalanságok. A NAV szakembereit ismételten felkértük, hogy az aktuális változásokról, pontosításokról tájékoztassák az érdeklődő vállalkozásokat. Bővebb információ és jelentkezés itt.

Tájékoztató a pénztárgépek cseréjével kapcsolatos fontosabb teendőkről
A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (továbbiakban: MKEH) megkezdte az online adatkapcsolatra képes pénztárgépek engedélyeinek kiadását, így elindulhat a gépek gyártása és forgalmazása.
Az alábbiakban összefoglaljuk azokat a főbb lépéseket, tennivalókat, amelyek a pénztárgép cseréhez elengedhetetlenül szükségesek, és a határidő szorítása miatt haladéktalanul meg kell lépni. Bővebb információért kattintson ide.

834 millió forint pályázati pénz társasházak energetikai korszerűsítésre
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot hirdet társasházak energetikai felújítása céljából.
Az energetikai pályázat célja: Az ÚSZT-TEF-2013 pályázat célja meglévő téglaépítésű társasházak széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező nergiahatékonysági komplex felújítását, valamint megújuló energiaforrások felhasználását megvalósító beruházások támogatása. A cikk elolvasásához kattintson ide.

TOP Expo Nagyvárad
Ezúton szeretném figyelmükbe ajánlani Nyugat-Románia egyik legjelentősebb általános kiállítását, a nagyváradi TOP Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásárt. Részletek ITT.

• Webes és szoftveres pályázati felhívások (meghosszabbítva!)
Az alábbiakban felhívjuk szíves figyelmüket egy weboldalra, mely összegyűjtötte a webes és szoftveres pályázati felhívásokat. Részletek itt.

• Üzleti delegáció Kínába kamarai támogatással
Ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozata 2013. október 18-25. között üzleti delegációt szervez Csengduba és Csungkingba.A kínai piacfeltáró tanulmányút keretében olyan üzleti lehetőségek feltérképezésére nyílik lehetőség, melyek új perspektívát nyithatnak a magyar cégek számára kínai exportjuk bővítése terén.Jelentkezési határidő: augusztus 25. Részletekről itt tájékozódhat.

Szemelvények a Magyar Közlöny 130-131/2013. számaiból
Az alábbiakban közöljük a Magyar Közlöny legutóbbi számaiban megjelent joganyagok kivonatát. Amennyiben szüksége van bármely jogszabály teljes szövegére, kérjük küldjön e-mailt a jogszabály számának megjelölésével az jogszabaly@kemkik.hu email címre, és ingyenesen eljuttatjuk Önnek. Bővebben...

TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001 „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése”
Az Európai Unióhoz történő csatlakozást követően hazánk jogosulttá vált igénybe venni azokat a támogatási formákat, melyeket a közösség a tagok számára nyújt. Egyik ilyen támogatási forrás az Európai Szociális Alap, amelynek többek között fontos célkitűzése, hogy javítsa a tagországok munkaerő-piaci helyzetét. Részletek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.