Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 19. 07:41, szerda | Helyi

Útfelújítások Esztergomban és újabb körforgalom

Útfelújítások Esztergomban és újabb körforgalom

Útfelújítások kezdődhetnek Esztergomban: a Bajcsy-Zsilinszky és a Kossuth utca egy-egy szakaszának teljes felújítása egyebek mellett még nyárig elkészülhet.

A város főmérnöke február 11-én és 13-án a Magyar Közút Kht. szakembereivel közösen Esztergomot érintő, közlekedésbiztonságot javító beavatkozások tervezéséről folytatott egyeztetést. A tervek előkészítése az érintett területeken megkezdődött, és várhatóan még az idei évben meg is valósul, mivel a finanszírozás uniós pályázati pénzből történik, és az elszámolás határideje 2015. első féléve. A megbeszélésen a Kesztölci út – Suzuki út körforgalmának csomóponti kialakítása mellett szóba kerültek a 2014-ben végrehajtandó esztergomi útfelújítások is, melyek közül a Bajcsy-Zsilinszky út és Kossuth Lajos utca egy-egy szakaszának teljes felújítása még első félévében megtörténik. A munkálatok megkezdése előtt a Magyar Közút Kht. tájékoztatni fogja az Önkormányzatot és a lakosságot a várható útlezárásokkal kapcsolatban. A Szamárhegy – Csenkei híd környékén élőknek talán a legjobb hír az, hogy a 11. számú főút Szamárhegyi úti buszmegállói buszöbleinek kiépítését is tervbe vették, így egy régóta húzódó probléma oldódik majd meg ezen a területen.

Városházi információ

Esztergomi útfelújítások

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.