Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Május 28. 11:18, kedd | Helyi
Forrás: lvp/Koller József

Utolsó pillanatokban bukott rangadót a Vitéz-sereg

Utolsó pillanatokban bukott rangadót a Vitéz-sereg

Elképesztően fordulatos és izgalmas összecsapáson, az utolsó pillanatokban szerzett céllal nyert a Battai Bulldogok együttese hétvégén Esztergomban a címvédő Esztergomi Vitézek ellen a rögbi Extra Ligában.

Az összecsapást Batta kezdte erőteljesebben, sőt a már a 8. percben 10-0-ra vezetett. A 19. minutumban azonban Katona büntetőjével szépített a Vitézek csapata, majd a hazai játékosok korelnöke Siroki I áttörése célt eredményezett, amivel kiegyenlített az RCH pályán játszó címvédő együttesünk. Az első játékrész végül Vitéz-előnnyel zárult, köszönhetően a félidő lefújása előtt a venezuelai, Berbesi erőszakosságának, aminek egy esztergomi cél lett az eredménye. Ezzel a hazaiak 16-13-as vezetéssel várhatták a második játékrészt.

Az újabb félidőre ismét felszívták magukat a Bulldogok, a vendégegyüttes ki is egyenlített, majd átvette a vezetést a 28. percben. A Vitéz-bajt még betetőzte, hogy ennél az akciónál Novák Péter vállsérülést szenvedett és le kellett cserélni.

Mindezt követően minden erejét összeszedve támadni kezdtek az esztergomi rögbisek és óriási erőfeszítések árán ki tudtak egyenlíteni, sőt az utolsó percekben kapujuk elé szorították a vendégeket, de végül nem tudták térdre kényszeríteni védelmüket. Az utolsó pillanatokban azonban jött a hidegzuhany, a Battai 145 kilogrammos volt válogatottja, Bobai Miklós révén célt szerzett a vendégalakulat, amely ezzel meg is nyerte a rangadót.

A felnőttek veresége előtt a Vitézek Junior együttese viszont óriási fölényben, 99-0 arányban győzte le a Batta Junior csapatát.

Szombaton a Kecskemét elleni küzdelemmel fejeződik be az Extra Liga alapszakasz a Vitézek számára idegenben.

RÖGBI
EXTRA-LIGA
Esztergomi Vitézek-Battai Bulldogok 26-30 (16-13)
Esztergom RCH pálya 300 néző. Vezette: Szeidl Tamás
Vitézek: Biró, Siroki I, Kovács Goda, Novák, Somodi, Szatmári, Berbesi, Koller, Czakó, Soós, Suiogán, Katona, Köbl, Mészáros, Remsik, Volentér.
Csere: SirokiII, Sölösi.
Célok: Katona 11,Siroki I 5,Berbesi 5,Soós 5.
Edző: Sölösi László.

Sérülések, betegségek, eltiltások miatt Marosi, Heckel, Jimenez, Nagy R, Haspel, Collet, Jámbor, Böhm nem tudtak a csapat rendelkezésére állni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.