Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 02. 08:13, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Úton üldögélt, magányra vágyott, nem talált vissza – segítettek a rendőrök

Úton üldögélt, magányra vágyott, nem talált vissza – segítettek a rendőrök

Esztergomban és a környéken is többször segítettek a rendőrök az elmúlt napokban azoknak, akik egészsége, testi épsége valamilyen okból veszélybe került.

Sétálni indult a városba, magától azonban nem tudott visszamenni a helyi idősek otthonába egy idős férfi Kisbéren 2013. december 31-én. Fázott, ezért bement a Kisbéri Rendőrkapitányságra. A rendőrök leültették, ott várta meg az otthon munkatársait. A Szilveszter éjszakát már megszokott környezetében, meleg helyen töltötte.

Tatabányán is egy állandó felügyeletre szoruló személyen segítettek a rendőrök. Az asszonyt azonnal kiszúrták az egyenruhások a többi járókelő közül. A nőn a hideg idő ellenére mindössze egy piros színű pizsama és papucs volt. A járőrök nem hagyták, hogy tovább bolyongjon a városban. Mentőt hívtak hozzá, mely kórházba szállította.

Esztergomban is segítettek a rendőrök. Ott egy férfihoz kellett kihívni a mentőszolgálat munkatársait, aki állampolgári bejelentések szerint az úttest közepén üldögélt és étkezett. A járőrök megtalálták a férfit. Ekkor már az úttest szélén várakozott, de továbbra is balesetveszélyes helyzetben. Egészségi állapota sem volt megfelelő, ezért a mentő őt is kórházba vitte.

Már besötétedett 2013. december 31-én, mikor az esztergomi rendőröknek egy idős asszonyt kellett megtalálniuk Lábatlanon. Unokája kérte az egyenruhások segítségét, miután eltűnt a nagymamája. A járőrök még a rokonokat kérdezgették a néni öltözetéről, mikor a ház egyik kulcsra zárt kamrájából előkerült. Az idős hölgy közölte a rendőrökkel, hogy jól van, csak egy kis magányra vágyott az év utolsó napján.

Térben és időben sem tudott tájékozódni az a nyergesújfalui férfi, akire 2013. december 31-én este egy lábatlani buszmegállóban találtak rá a rendőrök. Magatehetetlenül feküdt a földön. A nevét meg tudta mondani, de az egyenruhások többi kérdésére már összefüggéstelen válaszokat adott. A járőrök nem hagyták magára, mentőt hívtak hozzá. Viselkedése miatt a kórházba szállításkor is vele, illetve a mentőápolókkal maradtak a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.