Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2020. Március 12. 10:38, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ütött, harapott a két verekedő diák, a harmadik pedig szurkolt

Ütött, harapott a két verekedő diák, a harmadik pedig szurkolt

Ütöttek, haraptak a verekedés során. Most vádat emelt az ügyészség ellenük.

Csoportosan elkövetett garázdaság és a súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség három fiatal tanulóval szemben, mert ketten összeverekedtek, miközben a harmadik személy a verekedést felügyelte és közben biztatta őket - közölte a vádhatóság közleményében.

Kifejtve, a két fiatalkorú vádlott a 2018-2019. tanévben az esztergomi szakmunkásképző tanulói voltak. 2018. szeptember 13-án a két fiú között nézeteltérés volt, amelyet verekedéssel akartak lerendezni egymással. Ezért a délutáni órákban az iskola közelében lévő füves területre mentek több ismerősük, köztük egy harmadik fiú kíséretében és egymással szemben felálltak, hogy verekedjenek. A verekedést a harmadik fiú kézjelzésére, valamint a „mehet” jelre kezdték el.

A két fiú a földön birkózott, és ütötték egymást, az egyik felülkerekedett és a karjával leszorította a másikat, ekkor a „versenybíró” azt mondta, hogy „jól van, vége, elengedni”, azonban ekkor az egyik verekedő fiú az arcán megharapta a másikat.
Ezt látva a „versenybíró” arra biztatta másodrendű vádlottat, hogy „adjál neki, harapjad, harapjad”. Újra dulakodás alakult ki a két fiú között, ennek során az egyik ököllel három ütést mért ellenfele arcára, aki az utolsó ütésnél a fájdalomtól felkiáltott, ezután a fiúk abbahagyták a verekedést.

Az ököllel is megütött fiúnak olyan szemtájéki és arctáji, nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, amelyeket ért behatás alkalmas volt az elszenvedettnél súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével büntetővégzést hozzon, a sérülést is okozó elsőrendű vádlottal szemben a büntetés kiszabását próbaidőre halassza el, és őt jóvátételi munka végzésére kötelezze, a sérülést elszenvedő másodrendű vádlottat és a „versenybíróként” fellépő harmadrendű vádlottat próbára bocsátás intézkedéssel sújtsa, egyidejűleg állapítsa meg, hogy mindhárom elkövető a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.