Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 22. 19:04, szerda | Helyi
Forrás: Kerek-tó Búbánat-völgy/ Facebook

V. Magyar Halak Napja a Kerek-tónál

V. Magyar Halak Napja a Kerek-tónál

Szombaton, szeptember 25-én kerül megrendezésre az V. Magyar Halak Napja Gasztronómiai Piknik és Halfőző Verseny az esztergomi Búbánat-völgyben található Kerek-tónál.

A főzőverseny 10 órakor kezdődik. 14 óra 30 perctől lehet a kész ételeket leadni a zsűrinek. Eredményhirdetés 16 órakor.

Értékes nyereményekkel várjuk a díjazottakat!

A verseny szabályai:
1. Nevezés reggel 10 órától a jelentkezési lap kitöltésével a helyszínen. Nevezni maximum 4 fős (akik tényleges munkát végeznek) csapatban lehetséges.
2. A részvétel ingyenes, de írásbeli regisztrációhoz kötött! Nevezni a Kerek-tó Búbánat-völgy Facebook oldalán üzenetben, vagy a 06 30 217 7028 telefonszámra küldött szöveges üzenettel lehetséges. Az üzeneteknek tartalmaznia kell a csapat és vezetőjének nevét, a csapat létszámát és a tervezett elkészítendő étel megnevezését.
3. Az elkészített étel csak Magyarországon honos halakból készülhet, és a helyszínen kell elkészülnie.
4. A főzéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket, berendezéseket (pl: kempingasztal, grill felszerelés, bogrács, tüzelőanyag) a versenyzők maguknak biztosítják.
5. Tisztított alapanyagok felhasználása és egyedi főzőeszközök használata engedélyezett. Az alapanyagok, az elkészített ételek fogyaszthatóságáért, higiéniájáért a versenyzők felelnek.
6. A szervezők a főzéshez csak a kijelölt helyszínt biztosítják, melyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.
7. 14 óra 30 perctől lehet a kész ételeket leadni a zsűrinek. A zsűri számára egy kóstoló adagot kell leadni. Két kategóriában hirdetnek eredményt, halászlevek és egyéb halételek. Csapatonként egy adag ételt kell a zsűri elé vinni. Az elkészült többi ételt a csapattagok maguk fogyaszthatják el. Tálalás egységes tányéron történik, melyeket a szervezők biztosítanak.
8. Kérnek mindenkit a higiénia és a környezet tisztaságának felügyeletére! A higéniai, balesetvédelmi és tűzvédelmi szabályokért minden versenyző maga felel.
Várják csapatok, társaságok jelentkezését a Halfőző versenyre!

Szombaton és vasárnap, az V. Magyar Halak Napja Gasztronómiai Pikniken sokféle halétel lesz kóstolható, akár kisebb adagokban is - tájékoztattak a szervezők.
Halászlé lesz több variációban, de kóstolhatók halpaprikások is. Lesz füstölt süllő, halburger, sült keszeg, haltepertő, halkolbász, halpörkölt, natúr hal, rántott hal ....

Szombati program:
- 11-15 óra horgász bemutató
- 13-16 óra Edo &Toma Acoustic
- 17-20 óra Szépülő Városközpont
- 12-20 óra folyamatos gasztronómiai élmények: halas ételek kóstolása, helyi borászatok tételei, pezsgők, pálinkák

Vasárnapi program:
- 11-13 óra gyermek horgász szakkör bemutató, toborzó
- 13-15 óra Temesi Blanka
- 12-16 óra folyamatos gasztronómiai élmények: halas ételek kóstolása, helyi borászatok tételei, pezsgők, pálinkák
Családot, barátokat összefogni és irány a természet!
Parkolásra a Fürdő tónál lévő parkolót lehet használni onnan csak néhány perc séta a rendezvény helyszíne.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 06:52, szombat | Helyi

Jövő nyárig lezárják az autós forgalom elől a Deák Ferenc utcát

2021. október 18-tól, előreláthatólag 2022. június 30-ig közmű- és útépítéssel összefüggő munkálatok végzése miatt a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül Esztergomban a Deák Ferenc utca egy szakasza.

2021. Október 15. 16:53, péntek | Helyi

Tájékoztató a társasházakban élők számára a szelektív-hulladékszállítás változásairól

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete a 237/2021. (VIII.27.) határozatában döntött a szelektív-hulladékgyűjtő szigetek végleges megszüntetéséről 2021. október 17. napjáig.

2021. Október 15. 08:39, péntek | Helyi

A helyi rendőrök elfogták az esztergomi piacon vandálkodót

Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, aki korábban az esztergomi piacon több pavilont feltört. A gyanúsítottnak további vagyon elleni bűncselekmények is a számlájára írhatók.

2021. Október 15. 08:22, péntek | Helyi

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben megkezdte a szereplését a 2021/2022-es bajnokságban, az első fordulóban Naszályra utaztak sakkozóink a tavaly még NB I-ben vitézkedő Géniusz Tata-Naszály csapatához.