Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2013. Március 07. 13:52, csütörtök | Belföld
Forrás: autopult.hu

Vad álmok megtestesítője – Lamborghini újdonság előfutára az Italdesign Parcour

Vad álmok megtestesítője – Lamborghini újdonság előfutára az Italdesign Parcour

A Genfi Autószalonon már több álom is valóra vált: az 50 éves Lamborghini legerősebb modelljével ünnepli jubileumát, a Porsche a 911 fél évszázados történelme felett hullajt örömkönnyeket a GT3-mal, a Ferrari pedig majd’ 1000 lóerővel utasít maga mögé mindenkit. A legvadabb vágyakat azonban az Italdesign stúdió hozta elérhető közelségbe.

A 2010 óta a VW konszern keretein belül működő formatervezői csoport Svájcban rögtön két, Lamborghini szívvel életre hívott tanulmánnyal kavarja fel az állóvizet: a Parcour kupé- és roadsterváltozatban egyaránt borzolja a kedélyeket. A név hasonlósága a modern sportágéhoz (parkour) nem véletlen, a városban fellelhető különféle akadályok mihamarabbi teljesítésére irányuló extrém próbatételt az Italdesign két kéz és két láb együttműködésével szemben ezúttal négy kerékre bízta.

A tanulmányautó a crossoverek divatos elemeit a sportautók nélkülözhetetlen stílusjegyeivel vegyíti, ráadásul a végeredmény összhatása láttán akár egy Lamborghinit is beleláthatunk a modellekbe, hiszen a jellegzetes vonalak bizony az olasz sportautógyártó büszkeségeire emlékeztetnek.

Mindkét verzió gyomra két fő elnyelésére képes, a meghajtásról pedig a konszern 5,2 literes szívó V10-ese gondoskodik, amely példának okáért a Gallardóban is felhördül, így bizonyos, hogy az 550 paripa nyerítése a tanulmányokban is hátborzongató és vágykeltő lehet.

A tízhengeres mellé hétfokozatú duplakuplungos automataváltó párosul, amelyből a nyomaték mind a négy kerékhez tovább csörgedezik – az abroncsokat malomkő méretű, 22 hüvelykes könnyűfém felnikre húzták. Az autó 4530 mm hosszan nyúlik el, 2070 mm széles és 1335 mm magas, tömege pedig 1550 kg körül van. A stúdió szerint így a Parcour 3,6 szekundum alatt képes 100 km/h-ra gyorsulni, csúcssebessége 320 km/h.

Csak tanulmány vagy a Lamborghini következő finomságának előfutára a Parcour? Egyelőre nem tudjuk, azonban bizonyos, hogy a kedvező fogadtatás akár az utóbbi lehetőség felé is billentheti a képzeletbeli mérleg nyelvét.

Címkék: autó, Lamborghini


Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 10:07, vasárnap | Belföld

Meghalt 35 beteg, 3149-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 35 többségében idős, krónikus beteg, és újabb 3149 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

2020. Október 25. 05:29, vasárnap | Belföld

Palvin Barbara lesz az MTV EMA 2020 Show egyik magyarországi műsorvezetője

Palvin Barbara világhírű szupermodell lesz az MTV European Music Awards (MTV EMA) 2020 Show egyik magyarországi műsorvezetője - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

2020. Október 24. 18:08, szombat | Belföld

Az őszi szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

Az őszi szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű családban élő gyerekek az őszi szünetben, az október 26. és 30. közötti munkanapokon

2020. Október 24. 16:06, szombat | Belföld

Félszáznál több helyen várnak véradókat országszerte

Országszerte több mint 50 helyszínen szerveznek véradást, a helyszínek és időpontok az ovsz.hu és a veradas.hu oldalon követhetők - közölte az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradásszervezője csütörtökön az M1-en.