Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Május 11. 17:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy rendőrök elől elmenekülő embercsempész ellen

Vádat emeltek egy rendőrök elől elmenekülő embercsempész ellen

Vádat emeltek egy szerb embercsempész ellen, aki februárban elmenekült az őt igazoltatni akaró rendőrök elől, de másnap elfogták - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő szerb férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A férfi február 18-án Röszkénél érkezett Magyarországra, majd Klárafalva külterületére hajtott, ahol autójába fölvett négy magát szír és két magát egyiptomi állampolgárnak valló határsértőt. Utasait a vádlott megbízói juttatták át a román-magyar zöldhatáron. Röviddel az elindulást után a rendőrök ellenőrizni akarták a vádlott által vezetett autót, de a férfi nem állt meg nekik, hanem nagy sebességgel tovább hajtott, majd kitette a járműből utasait, és Tompánál elhagyta az országot.

A nyomozóknak sikerült azonosítani a vádlottat, és másnap, amikor ismét Magyarországra érkezett, elfogták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára